Subota, 23/03 - Fudbal, Međunarodni, Međunarodne prijateljske utakmice
23/03Slovačka vs AustrijaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
21/03/2024 13:45
Prijateljski duel dve reprezentacije koje ćemo gledati u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu igra se u Bratislavi u subotu od 18 časova.
Slovačka

Slovaci su bili u dosta jakoj kvalifikacionoj grupi za odlazak na EURO ali su na kraju uspeli da budu drugi i direktno se izbore za igranje na kontinentalnom šampionatu. Ispred njih je bila samo Portugalija koja je kvalifikacije završila sa maksimalnim brojem bodova, sa 10 pobeda iz isto toliko utakmica. Slovaci su sakupili 22 boda i bili su ispred Luksemburga, Islanda, Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna. Što se tiče žreba za EURO, kuglice su ih smestile u grupu sa Belgijom i Rumunijom, a sačekaće još par dana da saznaju i ime trećeg rivala koga dobijaju kroz baraž Lige nacija. Kad već pominjemo Ligu nacija, obavljen je žreb i za to takmičenja a Slovaci će igrati čak u C diviziji u društvu Švedske, Estonije i Azerbejdžana i Švešani će im biti najveći konkurent za povratak u B diviziju.

Austrija

Dobre kvalifikacije su iza Austrije koja je propuštala prethodne Mundijale ali je odlazila na Evropska prvenstva. Sada su osvojili drugo mesto u svojoj grupi i to samo sa bodom manje od prvoplasirane Belgije. Iza sebe su ostavili Švedsku, Azerbejdžan i Estoniju. U kompšijskoj Nemačkoj Austrijanci će se nadmetati u teškoj grupi, zna se da će im rivali biti svetski vicešampioni Francuzi, kao i opasni Holanđani a videćemo koja će selekcija preko baraža još sleteti u ovu grupu. U Ligi nacija Austrija se takmiči u B diviziji, a u novom izdanju za plasman u najjaču diviziju boriće se sa selekcijama Slovnije, Norveške i Kazahstana. Austrija je dobra i čvrsta reprezentacija bez nekih velikih zvezda ali svakom može da nanese štetu ako ima svoj dan. Videlo se to i u poslednjem prijateljskom meču u kome su pobedili Nemačku sa 2:0.

Predlog

Možda su gosti blagi favoriti u ovom meču ali s obzirom da se radi o kontrolnoj utakmici u kojoj će i jedni i drugi pokušati da se dokažu i pokažu, ishod je više nego neizvestan. Naš predlog su golovi a verujemo da će ih biti na obe strane, makar po jedan. Za GG kvota je 2.00 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.