Ponedeljak, 25/03 - Fudbal, Međunarodni, Međunarodne prijateljske utakmice
25/03Bolivija vs Andora1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
24/03/2024 15:47
Prijateljski meč između južnoameričke i evropske selekcije igra se u gradu Anuba u Alžiru. Početak meča zakazan je za ponedeljak u 22 časa po srednjeevropskom vremenu.
Bolivija

Pored domaćina Alžira i trećeplasirane selekcije sa prethodnog Afričkog kupa nacija Južne Afroke, na turniru u Anabi igraju još Bolivija i Andora. Južnoamerikanci su pružili snažan otpor domaćinu u prvom meču i na kraju izgubili sa 3:2, iako su do desetak minuta pre kraja imali vođstvo 2:1. Za Bolviju je najbitnije da pokušaju da odu na Mundijal 2026. u Severnoj Americi. Ova selekccija je već igrala u SAD na Mundijalu 1994. i od tada nije bila ni blizu odlaska na Svetsko prvenstvo, pošto su prethodna dva nastupa imali daleke 1930. i 1950. Ovog puta će iz južnoameričke grupe na Mundijal čak 6 reprezentacija a još jedna će imati priliku preko baraža. Kući će ostati samo tri poslednjeplasirane selekcije. Posle 6 odigranih kola Bolivija je tek 9. ima samo jednu pobedu i čak 5 poraza i opet su jako daleko od odlaska na najveću svetsku smotru fudbala.

Andora

U reprezentaciji malene državice smeštene na Pirinejskom poluostrvu ni ne razmišljaju o odlasku na neko veliko takmičenje u konkurenciji evropskih \'\'ala\'\'. Za Andoru je svaka pobeda vredna plasmana, a i one se jako retko dešavaju. Kvalifikacije za EURO u Nemačkoj završili su sa samo dva remija i 8 poraza i zauzeli su poslednje mesto u konkurenciji Rumunije, Švajcarske, Izraela, Belorusije i Kosova. Protiv Južne Afrike su odigrali jako doebro u Alžiru i na kraju izbori vredan remi protiv selekcije koja je blistala na Afričkom kupu nacija. Andora će u Ligi nacija, narednom takmičemnju na kome će učestvovati, biti u najslabijoj D diviziji i igrati protiv Moldavije i Malte.

Predlog

Iako su protiv Bafane, Bafane igrali dorbo, fudbaleri Andore su autsajderi protiv svake juđnoameričke selekcije, pa tako i Bolivije. Nisu Bolivijci reprezentacija koja seje strah, ali do pobede prtoiv malene Andre moraju doći. Za trijumf Bolivije kvota je u kladionici Primobet 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.