Sreda, 27/03 - Fudbal, Nemačka, Regional Liga
27/03Chemie Leipzig vs Energie Cottbus1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
26/03/2024 13:00
Za goste utakmica ima mnogo veći značaj nego za domaćina. Utakmica u Lajpcigu na programu je u sredu od 19 časova.
Šemi Lajpcig

Jedan od mlađih nemačkih klubova ostaće u Regionalnoj ligi iako ne igra nešto posebno dobro ove sezone. Šemi Lajpcig je pred ovaj zaostali meč na 12. mestu sa 32 osvojena boda i svakako ne može da ugrozi svoj status četvrtoligaša jer iz lige ispada samo poslednjeplasirana ekipa a to je u ovom momentu drugi tim Hanze iz Roštoka koja ima duplo manje bodova na svom kontu od tima iz Lajpciga. Niz od tri uzastopna poraza tim iz Lajpciga je prekinuo u prethodnom kolu kada je na svom terenu ubedljivo porazio baš tu poslednjeplasiranu Hanzu i otišao na 16 bodova razlike u odnosu na njih. Osam utakmica ostalo je do kraja sezone i za domaću ekipu će to biti prilika da pokušaju da poprave plasman.

Energi Kotbus

U trenutku kada su se dve Nemačke ujedinile i formirale zajedničku Bundesligu, jedan od klubova iz Istočne Nemačke koji je imao privilegiju da igra u eliti bio je i Energi. Tim iz Kotbusa najduže se zadržao u Bundelsigi od svih klubova iz ovog dela Nemačke, ali kada su ispali zaustavili su se tek u četvrtom rangu. Sada igraju u Regionalnoj ligi Severoistok, a ova sezone je šansa da se, za početak, vrate u treću ligu. Kotbus se nalazi na 3. mestu sa 51 osvojenim bodom, od vodećeg Grajfsvalda imaju četiri boda manje ali bi trijumfom u Lajpcigu razliku sveli na samo jedan bod i tako pretekli BFC Dinamo, drugoplasirani tim. U poslednjih osam kola Energi je pobedio na sedam mečeva i samo jednom remizirao.

Predlog

Ove dve ekipe sastale su se još u petom kolu u Kotbusu i meč ej okončan rezultatom 1:1. Sada je situacija drugačija, Energi je u mnogo boljoj formi i ne sme ni da pomisli na gubitak bodova u Lajpcigu. Dvojka je izvesna a i kvota nije loša u kladionici SuperBet iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.