Četvrtak, 28/03 - Fudbal, Nemačka, Regional Liga
28/03Rot-Weiß Erfurt vs Greiswalder1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
27/03/2024 11:41
Gosti tek drugu sezonu igraju u Regionalnoj ligi i već su na pragu plasmana u viši rang. Utakmica u Erfirtu igra se u četvrtak u 19 časova.
Rot Vajs Erfurt

Crveno-beli iz Erfurta znaju i za bolje dane. Dva puta su bili šampioni Istočne Nemačke, u vreme kada je to bila samostalna država, a od ujedninjenja prvo su bili drugoligaši, da bi sada već dugo bili zakovani u četvrtom rangu. Ovde će ostati i naredne sezone, trenutno su tek na 10. mestu i samo je pitanje na kojoj poziciji će završiti prvenstvo. Samo prvi ide u viši rang a samo poslednji ispada, pa tako velika većina lige nema neki preveliki motiv. Ovo je grupa severoistok i u vođstvu je Grajfsvald, tim koji sada dolazi u Erfirt. Ovo je lepa prilika da se crveno-beli izmere sa liderom, ali im na ruku ne ide forma. Erfurt je u poslednjih šest kola tri puta remizirao i tri puta izgubio.

Grajfsvald

Ekipa sa krajnjeg severa Nemačke iz Pomeranije, sve je iznenadila odličnim igrama u prvoj polovini sezone. Dobro su nastavili i kasnije ali polako gube prednost u odnosu na najbliže pratioce, pre svega na Dinamo i Kotbus. Grajsfald je prošle sezone ušao u Regionalnu ligu severoistok, tu sezonu su završili tek na 14. mestu, pa je i zato mnoge iznenadilo to što su iza sebe ostavili i nekadašnje bundesligaše. Grajfsvald je bez poraza na poslednjih šest utakmica, imaju četiri pobede i dva remija, ali su se u nekim utakmicama baš mučili. U prošlom kolu nisu imali mnogo problema u duelu sa Viktorijom iz Berlina, pobedili su sa 4:1 i sačuvali prednost u odnosu na BFC Dinamo i Energi iz Kotbusa.

Predlog

Za domaćina je ovo samo još jedna utakmica u prvenstvu koje će se brzo zaboraviti. Rot Vajs je nekada bio čuven klub, u vreme kada je za Grajfsvald malo ko čuo, ali su se vremena promenila. Gosti moraju da pobede ako žele promociju, ostalo je još samo 8 kola i svaki neplanirano izgubljeni bod mogao bi skupo da ih košta. Poršle sezone je Erfurt dobio oba meča, i to ubedljivo, a i jesenas je bilo nerešeno u Grajfsvaldu. Očekujemo prvu pobedu Grajfsvalda protiv Erfurta i za dvojku se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.