Petak, 29/03 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
29/03Bristol Siti vs Lester Siti1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
27/03/2024 12:21
Engleski Čempionšip se bliži kraju. Lester je sve bliži povratku u Premijer ligu a mnogo toga zavisiće od ishoda duela u Bristolu. Meč je na programu u petak u 13.30.
Bristol Siti

Pošto je petak neradni dan u Engleskoj tada uvek igraju fudbalske utakmice. U matineu će Bristol Siti dočekati Lester, lidera na tabeli, zajedno sa timom Lidsa. Ove dve ekipe sakupile su po 82 boda, s tim da Lisice imaju meč manje odigran. Samo jedan bod manje ima Ipsvič  i među ova tri tima treba tražiti dva koja će direktno u elitu. Što se Bristol Sitija tiče oni će ostati u drugoj ligi i naredne sezone. Pred ovo kolo nalaze se na 14. mestu i bodovno su bliži borbi za opstanak nego za plej-of. Pred odlazak na pauzu zbog obaveza reprezentacija Bristol Siti je bio u lošoj formi i izgubili su pet od prethodnih šest utakmica u prvenstvu. Pobedili su samo Svonsi na svom terenu u tom intervalu i to minimalnim rezultatom.

Lester

U jednom trenutku činilo se da će Lester, u ovo vreme, već biti u Premijer ligi. međutim, bivši šampion igra dosta slabije u finišu sezone i u poslednjih pet kola imaju samo jednu pobedu i čak tri poraza. Ne znamo šta se dešava sa Lisicama u ovako bitnom delu sezone ali svakako da treba da se zabrinu. Ne samo da se Lids izjednačio po broju bodova sa njima a da je Ipsvič prišao na bod, već je tu i fudbaleri Sautemptona na 4. mestu. Pre pauze Lester nije igrao prvenstveni meč, igrali su u četvrtfinalu FA kupa i izgubili od Čelsija na Stamford Bridžu sa 4:2. Nije to bilo loše izdanje za Lisice ali Čelsi je u ovom momentu prejak za njih. Sada više prostora za kikseve nema i na svakoj utakmici koja je preostala moraju igrati na pobedu.

Predlog

Lester je jesenas pobedio Bristol Siti na svom King Paueru minimalnim rezultatom i to je bio prvi okršaj između ove dve ekipe posle više od deset godina. I ranije su se ova dva tima sastajala samo u Čempionšipu, a Lester je tih deset godina proveo u eliti i čak stigao i do titule šampiona. Gosti su favoriti ali ne kakvi bi bili pre dva, tri meseca. Ipak je predlog dvojka za koju se u kladionici Primobet dobija kvota 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.