Subota, 30/03 - Fudbal, Srbija, Superliga
30/03Radnički Kragujevac vs NapredakDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
28/03/2024 13:31
Dve ekipe koje ovog proleća igraju izvanredno sastaju se na stadionu \'\'Čika Dača\'\' u subotu od 14 časova.
Radnički 1923

Kragujevčani su pravi hit šampionata a posebno u drugom delu sezone. Jesu u prošlom kolu doživeli debakl na najvećem srpskom stadionu protiv aktuelnog šampiona Crvene zvezde, ali to nije umanjilo značaj svega što su uradili pre toga. Radnički je imao niz od sedam uzastopnih pobeda, jednu pre i 6 posle Nove godine, pa nije ni čudo da su pauzu sačekali na mestu koje vodi u Evropu. Ogromne zasluge za procvat kluba iz Šumadije ima trener Feđa Dudić i sada od duela sa Kragujevčanima strahuju svi srpski klubovi. Prvi cilj, plasman u plej-of, jako je blizu ostvarenja. Crveni đavoli imaju šest bodova više od tima koji je prvi ispod crte a to je baš Napredak iz Kruševca. Do kraja prvog dela sezone ostalo je još četiri utakmice i jasno je da bi pobeda nad Kruševljanima značila i ulazak u doigravanje za titulu.

Napredak

Pobeda Kruševljana nad Partizanom u Humskoj možda je rešila ovogodišnje prvenstvo ali je svakako vratilo Čarapane u igru za plasman u plej-of. Sada je Napredak prvi ispod crte ali je okončao seriju teških utakmica, tačnije ona se završava ovim gostovanjem u Kragujevcu. U sedam odigranih utakmica u drugom delu sezone Napredak je izgubio samo jednom i to na Banovom Brdu, ali je i protiv Čukaričkog imao prednost i minuti su ga delili od boda. Sada su već tri utakmice bez primljenog gola, posle remija bez golova sa TSC-om uspeli su minimalnim rezultatom da dobiju Partizan u gostima i Nišlije u Kruševcu. Do kraja regularnog dela prvenstva Napredak dočekuje još Javor i Radnik i gostuje IMT-u, tako da bi uspeh u Kragujevcu širom otvorio vrata plej-ofa.

Predlog

Bodovi su veoma važni i jednima i drugima i ne sumnjamo da će na Čika Dači biti pravi derbi, onakakv kakav treba Srbiji a ne igra se u Beogradu. Dobro je da su se pojavili Kragujevčani ali i Kruševljani kao ozbiljni timovi, mada smatramo da su treneri Dudić i Gaćinović najzaslužniji za sve ovo. U prvom delu prvenstva meč u Kruševcu završen je pobedom Radničkog od 3:1 i sigurno je da Čarapani žele revanš za taj poraz. Naš predlog je igra gol-gol jer verujemo da će oba tima igrati na pobedu. Za GG kvota je 1.77 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.