Subota, 30/03 - Fudbal, Hrvatska, HNL
30/03Hajduk Split vs Dinamo ZagrebUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
28/03/2024 14:31
Rezultat najvećeg derbija hrvatskog fudbala imaće veliki uticaj na konačni izgled tabele. Utakmica na Poljudu igra se subotu u 19.30 časova.
Hajduk

\'\'Majstori s mora\'\' su majstori da upropaste sebi život. Sve je išlo kako treba, u Splitu je vladala euforija zbog fudbala, i svi su čekali titulu šampiona. Prvenstvo je neizvesnije nego ikad, pored Hajduka i Dinama tu je i Rijeka, koja je trenutno vodeća na tabeli. Međutim, Hajduk je u prethodnom kolu pucao sebi u nogu i izgubo na svom terenu od zagrebačke Lokomotive. Sve je išlo naopako u tom meču po Splićane, od ranog isključenja Mikanovića do vođstva gostiju i promašenog penala Livaje kod 0:1. Na kraje je bilo 2:1 za Lokose i Riječani su otišli na četiri boda razlike. Hajduk je ispred Dinama za jedan bod ali sa utamicom više, pa je realnije na njih gledati kao na trećeplasirani tim. Ipak, vremena ima dovoljno da se ovaj kiks ispravi, prva je ovaj direktni duel sa Modrima iz Zagreba ali bi eventualni neuspeh verovatno izbacio Hajduk iz trke, što može uticati na pritisak pred meč.

Dinamo Zagreb

Osim što su i dalje u dobroj situaciji da odbrane titulu u domaćem prvenstvu, fudbaleri Dinama su napravili iskorak i u Evropi ove sezone. Igrali su u osmini finala Lige konferencija gde ih je eliminisao grčki PAOK i pored solidne prednosti Dinama iz prvog meča u Maksimiru. Sada je to sve ostavljeno Ad Akta, i Dinamo se okreće obavezama na domaćem planu. Kreće potera za Hajdukom i, pre svega, Rijekom, koja je na pet bodova udaljenosti. S obzirom da Dinamo imamjedan zaostali meč ta razlika bi mogla da bude samo dva boda i gledano iz tog ugla Zagrepčani su mnogo bliže odbrani naslova. Igraće se još devet kola, tu su i međusobni okršaji ove tri ekipe, ali su mogući i kiksevi protiv ostalih timova, kao što je Hajduk kiksnuo protiv Lokomotive pred pauzu.

Predlog

Ove sezone su se Dinamo i Hajduk igrali četiri puta i samo je prvi duel, odigran u Super kupu na startu sezone, pripao Dinamu. Dva u ligi dobio je Hajduk, u Zagrebu 2:1 i Splitu 1:0, da bi poslednji, odigran u Maksimiru, okončan bez pobednika i bez golova. Važnost meča je ogromna, tribine će biti krcate i sumnjamo da će najvijači videti veliki broj golova. Možda bude jednog ili dva, ali ne više. To je i naš predlog, za 0-2 gola kvota je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.