Ponedeljak, 01/04 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
01/04Ipsvič vs SautemptonDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
31/03/2024 12:39
Najnoviji lider prvenstva Ipsvič Taun poušaće da ostane na vrhu i posle meča sa Sautemptonom. Derbi kola u Čempionšipu igra se u ponedeljak u 18.30.
Ipsvič Taun

Traktor Bojsi su pobedili u Blekburnu u petak minimalnim rezultatom i postali apsolutni dobitnici u prošlom kolu u Čempionšipu. Naime, Lester i Lids su poraženi i Ipsvič je sada novi lider prvenstva. Kada se podsetimo da je ova ekipa pre godinu dana igrala u Ligi 1 a sada je blizu plasmana u Premijer ligu i to u konkurenciji timova kakvi su Lids, Lester i Sautempton, jasno je koliko je ovo uspeh. Ipak, cilj je još daleko, do kraja regularnog dela prvenstva ostalo je da se odigra još sedam kola a oni imaju samo bod više od Lisica odnosno dva od Jorkširaca. Ova tri tima vodiće bitku za dva mesta koja direktno vode u elitu, dok će jedan tim morati da plasman potraži u plej-ofu.

Sautempton

Lošim rezultatim u poslednje vreme Sveci su gotovo ostali bez šansi da osvoje jedno od dva prva mesta. Trenutno je Sautempton na 4. mestu ali sa 10 bodova manje od Ipsviča, a 8 odnosno 9 za Leserom i Lidsom. Jasno je da im, pored njihovih pobeda, trebaju i neuspesi direktnih konkurenata a sumnjamo da će ovi to sebi dozvoliti u finišu sezone. Utakmica u Ipsviču je poslednja šansa Sautemptona da uhvati neki priključak. Pobedom na istoku zemlje spustili bi razliku u odnosu na Traktor Bojse na 7 bodova i podgrejali bi nadu u povratak u Premijer ligu. Pored toga neutralisali bi veliki kiks u prošlom kolu kada su na svom senbt Merisu odigrali 1:1 sa ekipom Midlzboroa i to su gol primili u sudijskoj nadoknadi.

Predlog

U prvom delu sezone Ipsvič je slavio na Sent Merisu na jugu Engleske sa 1:0. U tom trenutku to jeste bilo veliko iznenađenje ali je Ipsvič odlično stratovao, dok se Sveci nisu mogli pohvaliti dobrim početkom. Očekivalo se da Traktor Bojsi vremenom padnu u formi ali su oni, sedam kola pre kraja, lideri Čempionšipa. Ovde ni jednima ni drugima ne odgovara remi. Očekujemo otvorenu igru i barem po gol na obe strane. Za GG kvota je 1.50 u kaldionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.