Utorak, 02/04 - Fudbal, Holandija, Eredivizija
02/04Fortuna Sittard vs NEC NijmegenDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
01/04/2024 12:06
Obe ekipe su već ispunile svoj osnovni cilj a sada će pokupati da urade i nešto mnogo više. Meč u Sitardu igra se u utorak u 21 čas.
Fortuna Sitard

Nije Fortuna imala prevelikih problema ni prošle sezone da opstane u holandskoj eliti a neće imati ni ove. Trenutno je klub iz Sitarda na deobi 9. mesta sa timom Sparte iz Roterdama i postoji relana mogućnost da se nađu u doigravanju za plasman u evropske kupove. Naime, timo koji na kraju budu plasirani od 5. do 8. mesta u Erediviziji imaće priliku da kroz svojevrsni plej-of itbore evropsku vizu, naravno samo je jedna u pitanju. Fortuna nema pritisak da mora biti osma ali bi to sigurno ukrasilo ovu sezonu. Posle sjajnog niza od četiri meča bez poraza sa tri pobede i jednim remijem, oni su u subotu doživeli ubedljiv poraz u Roterdamu od Sparte sa čak 4:0.

NEC

Tim iz Nijmegena je u fantastičnoj formi od starta šampionata i uopšte nije iznenađenje što posle 27 kola zauzimaju odlično 6. mesto sa samo dva boda manje od slavnog Ajaksa koji je peti. Već u ovom momentu je jasno da NEC ne može do četvrte pozicije na kojoj je sada Alkmar sa 10 bodova više, a veliko je pitanje mogu li ostaviti i Ajaks iza sebe. Ipak, plasman u plej-of za Ligu konferencija ne bi smeo da dođe u pitanje a tamo je sve moguće. Vrhunac sezone za ekipu iz Nejmegena desiće se 21. aprila kada će u finalu kupa igrati protiv Fejnorda, i ne samo da će imati priliku da osvoje trofej i ostvare najveći uspeh u svojoj istoriji,  s obzirom da su do sada igrali 4 puta u finalu ali bez trijumfa, već će obezbediti i direktnu vizu za Evropu.

Predlog

NEC se uveliko uigrava za tu \'\'utakmicu svih utakmica\'\' do koje je ostalo dvadesetak dana. Ne mogu se požaliti ni na trenutnu formu, u prethodnih šest kola imaju samo jedan poraz a prošlog vikenda su pobedili lidera i novog šampiona PSV na svom terenu sa 3:1 i tako mu naneli prvi poraz u ovom prvenstvu. U Sitardu će sigurno biti golova, timovi su rasterećeni i biće ih na obe strane. Za GG kvota je 1.65 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.