Petak, 05/04 - Fudbal, Hrvatska, HNL
05/04Rudeš vs Osijek1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
03/04/2024 13:22
Poslednjeplasirani tim hrvatskog prvenstva ima male šanse da iznenadi Osijek u prvom meču 29. kola. Utakmica se igra u petak u 16.30 na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.
Rudeš

Domaćin je zalutao u elitni rang i posle 28 odigranih kola ima samo 7 osvojenih bodova. Rudeš je pobedio samo jednom i još tri puta uspeo da izvuče po bod, dok je sve ostale utakmice izgubio. Sigurno je da je njihov skor pokolebao i Savez po pitanju sistema takmičenja, sada samo jedan tim ispada u drugu ligu a od početka je jasno da će to biti Rudeš. Kako onda motivisati ostale timove koji se ne bore za titulu i za Evropu da igraju maksimalno ozbiiljno svoje mečeve? Jedino u čemu je ovaj zagrebački klub bio uspešan je Kup Hrvatske u kome su stigli do četvrtfinala i tu ispali od Rijeke, lidera šampionata. Imali su priliku da prođu i do polufinala ali su riječani slavili minimalnu pobedu. Inače jedini trijumf ostvarili su pre mesec dana u meču protiv Gorice na svom terenu.

Osijek

Ne mogu ni Osiječani da budu zadovoljni ovom sezonom, pogotovo ako je uporede sa prethodnom. Tada se Osijek borio za titulu do pred kraj prvenstva a sada su na 5. mestu na tabeli bez šansi da budu među tri najbolja tima koja će u Evropu. Ipak, imaju svoj motiv, u slučaju da kup osvoji tim koji će obezbediti Evropu kroz prvenstvo, onda će i četvrto mesto voditi u Ligu konferencija. Zato je neophodno da slavonski tim prestigne Lokomotivu koja je ispred njih na tabeli sa samo jednim bodom prednosti. Osijek je niz od četiri meča bez pobede prekinuo u prošlom kolu kada je pobedio u Koprivnici ekipu Slavena sa 1:0. Nisu se plasirali ni u završnicu kupa, s obzirom da ih je izbacila Lokomotiva u četvrtfinalu.

Predlog

Ovo je već četvrti ovosezonski duel Rudeša i Osijeka. Sva tridosadašnaj dobili su bijelo-plavi sa Drave a jedino je neizvesno bilo u onom prvom međusobnom duelu koji je Osijek dobio sa 4:3 u zagrebu još krajem jula prošle godine. U naredne dve utakmice tim iz zagrebačkog predgrađa nije uspeo da postigen ni gol i sumnjamo da može bešto uraditi i sada. Dvojka je izvesna a kvota je niska i iznosi 1.38 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.