Nedelja, 07/04 - Fudbal, Srbija, Superliga
07/04Radnički Kragujevac vs Spartak Subotica1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
06/04/2024 10:18
Posle poraza u Lučanima Kragujevčani žele da se vrate na pobednički kolosek. Meč sa Subotičanima igra se u nedelju u 14.30.
Radnički 1923

Ekipa iz Kragujevca je ispunila prvi i osnovni cilj. Plasmanom u plej-of automatski su osigurali i igranje u Super ligi Srbije i naredne sezone, a da to nije izgledalo tako izvesno moramo se setiti početka i sve samih poraza na startu novog prvenstva. Tek dolaskom trenera Feđe Dudića ekipa iz Šumadije je krenula uzlaznom linijom a negde pred kraj prvog dela sezone počeli su da pobeđuju u seriji. S tim su nastavili na proleće i u 204. godini, na devet odigranih utakmica, imaju 7 pobeda i dva poraza. Međutim, ta dva poraza doživeli su u tri poslednja kola. Prvi očekivan od Zvezde u Beogradu a onda su, pomalo neočekivano, lako izgubili u Lučanima u vanrednom kolu. Crveni Đavoli su na deobi četvrtog mesta zajedno sa ekipama Čukaričkog i Vojvodine i nema sumnje da će se ovaj triling boriti za poslednju evropsku vizu u plej-ofu.

Spartak

Subotičani su opet promenili trenera. Nakon poraza u vanrednom kolu od Radničkog iz Niša na domaćem terenu otišao je Nenad Lalatović iz Subotice. Još jednom. Golubovi su uzeli samo jedan bod u poslednjih pet kola i definitivno se oprostili od nade da će igrati u plej-ofu. Ostaje im plej-in i bitka za opstanak a ako nastave sa porazima neće im uspeti da obezbede ni igranje u eliti za narednu sezonu. Dva kola pre kraja regularnog dela prvenstva nalaze se na 10. mestu ali sa samo tri boda više od Javora koji je 14. Najbitnije je napokon zabeležiti neku pobedu ali je pravo pitanje da li je to moguće uraditi u Kragujevcu na \'\'Čika Dači\'\'. Recimo još da će na klupi Spartaka sedeti Ljubiša Dunđerski, sportski direktor ovog kluba, barem dok se ne pronađe novo rešenje za šefa struke.

Predlog

Teško će Dunđerski uspeti nešto da promeni za ovo kratko vreme od poraza protiv Nišlija. Moguće je da igrači budu motivisani ali je Radnički kvalitetniji tim koji na svom terenu ima 6 uzastopnih pobeda a poslednji put je poražen krajem novembra od Novog Pazara. Predlažemo jedinicu sa koeficijentom 1.80 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.