Ponedeljak, 08/04 - Fudbal, Rumunija, Liga I
08/04Oţelul vs Dinamo Bucureşti1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
06/04/2024 13:09
Prošle sezone su ova dva tima igrala u drugoj ligi i nije čudo što su sada u plej-autu. Meč u Galatiju na programu je u ponedeljak od 19.30.
Ocelul

Domaćin je u dobroj formi, ne samo da su dobili dva prethodna prvenstvena meča protiv Poli Jašija na svom terenu i Univerzitatee 1948 u Krajovi, već su u Kupu Rumunije još jednom slavili u Krajovi i to protiv originalne Univerzitatee posle produžetaka. Plasirao se tim iz Galatija u polufinale najmasovnijeg takmičenja gde ih čeka okršaj sa još jednom Univerzitateom, ovog puta onom iz Kluža. S obzirom da drugi polufinalni par čine Voluntari i nižerazredna Hunedoara, eto šanse da možda Ocelul osvoji i trofej u kupu i tako se plasira i u evropske kupove. Na tabeli plej-aut grupe nalaze se na 3. mestu sa 6 bodova više od prvog tima u zoni baraža. Glavni cilj je izbeći poslednje četiri pozicije i verujemo da će Ocelul to uspeti.

Dinamo Bukurešt

Slavni rumunski klub iz doba socijalizma preživljava svoje najteže dane. istina uspeli su prošlog proleća da se vrate u elitni rang ali je lako moguće da se posle samo jedne sezone ponovo vrate među drugoligaše. Igraju u plej-autu i posle samo jednog osvojenog boda u dva kola opet su na pretposlednjem mestu sa samo 16 bodova. Zanimljivo je da je Dinamo igrao dobro u finišu regularnog dela takmičenja, u tri poslednja kola su osvojili 7 bodova i nisu primili nijedan gol. Dioduše dali su samo dva, ali su im i ta dva pogotka donela dve pobede. U prošlom kolu su dočekali Petrolul i uspeli da osvoje jedan bod, meč je zarvršen rezultatom 1:1.

Predlog

Ovo je već četvrti ovosezonski okršaj između Ocelula i Dinama. U Bukureštu je igran jedan u kupu i završen je rezultatom 3:3. Tada se igralo po grupama i Ocelul je prošao u nokaut fazu dok Dinamo nije. U prvenstvu su oba tima slavila pred svojim navijačima, U Galatiju je bilo 1:0 za Ocelul a u Bukureštu 3:1 za Dinamo. Očekujemo ponovo da domaći tim bude uspešniji i predlažemo jedinicu za koju se u kladionici Primobet dobija koeficijent 2.07.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.