Četvrtak, 11/04 - Fudbal, Danska, DBU Pokalen
11/04Fredericia vs SilkeborgUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 3.50
8 / 10 Ulog
09/04/2024 15:59
Pitanje plasmana u finale danskog kupa rešeno je već posle prvog meča. Revanš na Monjasa Parku u fredericiji biće formalnost za Silkeborg. Utakmica se igra u četvrtak u 18 časova.
Fredericija

I sam plasman u polufinale najmasovnijeg takmičenja veliki je uspeh za tim Fredericije koja se takmiči u drugoj ligi Danske. Ovaj tim je izbacio Lingbi u četvrtfinalu i to sa dve pobede, a pre toga je izbacio Olborg i još jednog prvoligaša, tim Odenzea. Nadali su se navijači Fredericije da mogu i do velikog finala preko Silkeborga, tima koji je u jako lošoj formi u prvenstvu. To se nije dogodilo i Silkeborg je u prvoj utakmici polufinala slavio u Fredericiji sa ubedljivih 6:1, čime je i rešio pitanje prolaska u finale, pošto je teško očekivati da slabašna Fredericija može pobediti sa najmanje pet golova razlike. U prvenstvu druge lige Fredericija je uspela da se izbori za plej-of ali su im male šanse da se domognu jednog od prva dva mesta koja vode u elitu. Naime, iako su trenutno na trećem mestu, drugoplasirani Sonderjisk ima 14 bodova više a vodeći Olborg čak 17.

Silkeborg

Plasmanom u plej-of Super lige Danske ekipa Silkeborga je ostvarila primarni cilj. Međutim, teško će uspeti da napuste šesto mesto, na kome se nalaze, i pored činjenice da ima još dosta da se igra. Njihov zaostatak za petoplasiranim Orhusom je čak 8 bodova. Ni to peto mesto ne donosi ništa posebno, pa je Silkeborg sve karte bacio na kup. Ovo takmičenje mu daje šansu da igra u Evropi,  apošto je izvesno da će igrati u finalu, potrebno je da tamo bude uspešniji od Nordsjelanda ili Orhusa, koji su u drugom polufinalu. Malo su popravili formu u odnosu na kraj regularnog dela sezone i u prva dva kola doigravanja igrali su dva puta nerešeno, prvo sa Orhusom na svom terenu, a onda u ponedeljak na teškom gostovanju kdo Brondbija, jednog od favorita za osvajanje titule.

Predlog

Posle 6:1 u prvom meču iluzorno je procenjivati šanse Fredericije. Zanimljivo je da su oba tima bez motiva u prvenstvu, Fredericija u drugoj a Silkeborg u elitnoj ligi, pa je ovo mnogo bitniji meč. Za Silkeborg će finale kupa biti meč sezone i verujemo da će oni s nestrpljenjem čekati da saznaju ime svog protivnika u utakmici za trofej. Što se meča u Fredericiji tiče, pokušajte opet s golovima, a njih bi trebalo da bude mnogo, s obzirom na ishod prvom duela. Za 4+ kvota je 2.27 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.