Petak, 12/04 - Fudbal, Austrija, Bundesliga
12/04LASK vs SalcburgUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
10/04/2024 14:06
Vodeći Bikovi imaće problem da odbrane titulu koja je u njihovom decenijskom vlasništvu. Meč u Lincu igra se u petak u 19.30.
LASK

Ekipa iz Linca je izgubila od Šturma u prošlom kolu i tako se oprostila i od pokušaja da se uključi u borbu za titulu. Sada im ostaje bitka za treće mesto i plasman u Ligu Evrope, a najveći konkurent im je Rapid koji ima isti broj bodova kao i LASK. Za titulu će se boriti Salcburg i Šturm, ujedno će ova dva tima i u kvalifikacije za Ligu šampiona. Trećeplasirani tim će u Ligu Evrope a naredna dva u Ligu konferencija. Odigrana su tri kola u plej-ofu austrijske Bundelsige, LASK je odigrao 0:0 sa Rapidom, onda minimalnim rezultatom pobedio Austriju Klagenfirt i onda na identičan način izgubio od Šturma. S obzirom da su u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva izgubili u Lincu od Salcburga 1:0, odmah je jasno da na utakmicama LASK-a ima svega osim golova. Na poslednje četiri utakmice pala su ukupno tri gola, a na poslednjih 7 samo četiri ukupno.

Salcburg

Bikovi su podbacili u Ligi šampiona, završili su takmičenje već u grupnoj fazi ali nisu imali ni sreće, gol koji su primili od Benfike u sudijskoj nadoknadi koštao ih je trećeg mesta i selidbe u Ligu Evrope. U domaćem prvenstvu su stekli ozbiljog rivala, kao i prošle sezone Šturm im diše za vrat i čini se da su sada fudbaleri iz graca još bliže, po svemu, ekipi iz Mocartovog grada. Salcburg je započeo plej-of sa dve pobede, ubedljivom protiv Hartberga i minimalnom u Gracu protiv Šturma, ali su ta tri boda velika kao kuća. U prošlom kolu nisu uspeli da na svom terenu savladaju Rapid, pa je Šturm opet prišao na samo tri boda razlike. Salcburg je pobedio u Gracu u poslednjem kolu regularnog dela, pred samo doigravnje ali je to učinio na težak način. Ništa lakše mu neće biti ni sada jer LASK vrlo retko prima golove, ali ih retko i daje.

Predlog

Možda je ovo i poslednje teško gostovanje za Salcburg u sezoni. Neuspeh Bikova priželjkuje Šturm, ali poraz LASK-a ni obradovao Rapid. Bundelsiga se tako podelila da se po dve ekipe bore za prvo, treće i peto mesto. Ono što bi trebalo da bude izvesno u ovom meču to je mali broj golova. Za 0-2 kvota je u kladionici Primobet 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.