Subota, 13/04 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
13/04Bajern Minhen vs KelnDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
10/04/2024 18:45
Bavarci će, najverovatnije, biti šampioni još ovu subotu. Utakmica sa Kelnom igra se od 15.30 na Alinac Areni u Minhenu.
Bajern

Keln je bio taličan prošlog proleća za Bajern. Podsetimo, trebala im je pobeda u gradu na Rajni ali uz remi ili poraz Dortmunda protiv Majnca. Milioneri nisu slavili a Bajern je spasao Musijala golom u samom finišu meča i tako doneo 11. uzastopnu titulu u Bundelsigi. Tom nizu došao je kraj, još uvek ne i zvanično, ali smo ubeđeni da će se to dogoditi koliko ovog vikneda, ako ne, onda sledećeg. Naime, Bavarci imaju 16 bodova manje od Leverkuzena na 6 kola pre kraja sezone i trebalo bi da Farmaceuti ne osvoje više od jednog boda do kraja sezone a da Bajern sve pobedi. Ne verujemo ni u jedno ni u drugo. Uporedno Bajern ima revanš protiv Arsenala u sredu i to je za njih meč sezone jer ukoliko ispadnu i iz Lige šampiona biće ovo najneuspešnija sezona u ovom veku. U prošlom kolu su izgubili od Hajdenhajma i to posle vođstva koje su imali. Nije to ništa čudno, Bavarci su iz domaćeg kupa ispali od trećeligaša Sarbrikena.

Keln

Jarčevi imaju svoje brige i rao bi se menjali sa Bajernom, samo kad bi to moglo. Posle nekoliko dobrih sezona pod vođstvom trenera Baumgartera ekipa iz Severne Rajne Vestfalije je u veoma teškoj situaciji. Nalaze se u zoni ispadanja, na pretposlednjem mestu, i ako bi tu ostali i posle poslednjeg kola, ispali bi u Cvajtu. Niko ne želi takav scenario, ovo je klub sa ogromnom armijom navijača, a moraju da zahvale fortuni što su još uvek u dobroj situaciji. Naime, u prethodnom kolu su bili blizu prave kataklizme, gubili su na svom terenu od direktnog konkurenta Bohuma u sudijskoj nadoknadi, a onda su, pravo niotkuda, Tiges i Valdšmit postigli golove za ogromnu, najveću pobedu Kelna u ovoj sezoni. Spas je i dalje daleko a u Kelnu bi bili zadovoljni i izborenim baražom, samo da se ne presele direktno u drugu ligu.

Predlog

Svakako da Keln ne može da raduje to što moraju u goste Bajernu i to u trenutku kada su im bodovi neophodni. Međutim, možda je i dobro ići sada na Alijanc arenu u vreme kada su Bavarci okrenuti Ligi šampiona i kada su digli ruke od Bundelsige. Na kraju krajeva Keln je i prošle sezone osvojio bod u Minhenu, pa bi mogao i sada. Naš predlog je igra gol-gol sa kvotom 1.70 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.