Nedelja, 14/04 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
14/04Bajer Leverkuzen vs Verder BremenDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
12/04/2024 12:55
Istorijski dan u Leverkuzenu. Bajer danas mođe postati šampion Nemačke prvi put u svojoj istoriji. Meč protiv Verdera igra se u 17.30.
Leverkuzen

Svi putevi u nedelju vode na Baj arenu. Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena dans će, ukoliko pobede Verder, prvi put postati šampioni Nemačke. Čak i da se to ne desi danas, desiće se uskoro, s obzirom da se igra još šest kola do kraja prvenstva a njima je neophodna jedna pobeda, ili da Bajern i Štutgart ne ostvare maksimalan učinak. Sve je jasno i moramo da priznamo da smo, koliko do pre dva kola, mislili da će se Bavarci nekako ponovo izvući i odbraniti titulu, kao što su to uradili u poslednjem kolu prethodne sezone. Posle dva uzastopna poraza Bajerna više u tako nešto ne veruju ni janzagr-iženiji navijači kluba koji je 11 puta uzastopni bio prvak. Leverkuezn je bez poraza čitave sezone, ne samo u Bundesligi, već i u domaćem kupu, u kome su u finalu, ali i u Evropi gde im se smeši palsman u polufinale Lige Evrope posle trijumfa od 2:0 nad Vest Hemom u četvrtak. Revanš u Londonu je kroz četiri dana ali o tome malo ko misli pre odigravanja meča sa Verderom.

Verder

Zeleno-beli iz Bremena dobili su tu čast da budu na slavlju elkipe iz Leverkuzena. Mogli bi oni da im malo pokvare planove, ukoliko izvuku makar bod na Baj areni, što uopšte nije nemoguće, ali će Salatara svakako sleteti na Baj arenu, pre ili kasnije. Verder je blizu ostvarenja cilja a to je opstanak u Bundesligi. Ovaj klub je bio rekorder po broju mečeva odigranih u eliti ali je pre tri godine po prvi put ispao iz Bundeslige, i mada se odmah vratio, palicu rekorda preuzeo je Bajern i sigurno je nikad neće ispustiti. Verder je trenutno na 12. mestu, ima 8 bodova više od prvog tima ispod crte a sve je to zbog činjenice da nisu pobedili na poslednjih pest utakmica. Pre sedam dana su odigrali nerešeno sa Sjntrahtom u Frankfurtu i najavili bolje dane.

Predlog

Leverkuzen ima devet vezanih pobeda i velika je verovatnoća da će upisati i desetu, što bi značilo da je šampiona na pet kola pre kraja prvenstva. To je stvarno malo ko očekivao, ali su farmaceuti sve to zaslužili sjajnim igrama i odličnim vođenjem sa klupe trenera Ćabija Alonsa. U poslednje vreme Bajer uglavnom lomi rovale u kasnoj fazi meča, često i u sudijskoj nadoknadi, pa bi i Verder mogao da im napravi malio problema posebno zbog karnevalske atmosfere koja će vladati. Naš predlog je igra gol-gol sa kvotom 2.00 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.