Utorak, 16/04 - Fudbal, Bosna i Hercegovina, Cup
16/04Borac Banja Luka vs Široki BrijegUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
8 / 10 Ulog
15/04/2024 17:26
Banjalučani su na korak od duple krune u Bosni i Hercegovini. Titula je već u njihovom vlasništvu a u duelu sa Širokim treba da overe plasman u finale kupa. Meč se igra u utorak od 18 časova.
Borac

Ekipa iz Banja Luke je iskoristili to što je Zrinjski imao dugo putovanje kroz Evropu tokom jeseni i otišla na razliku koju aktueni prvak iz Mostara nije uspeo da nadoknadi. Do kraja prvenstva je ostalo 7 kola a Borac ima 7 bodova više od Zrinjskog. To je svakako dostižno ali su Banjalučani u dosadašnjih 26 kola samo dva puta izgubili i teško je očekivati da sad, u finišu sezone, sve prokockaju. Ipak, oprez je i dalje potreban, posebno jer su prethodne utakmice pokazale da nisu u najboljoj formi. Prvo su izgubili od Zrinjskog kao domaćin, posle remizirali sa Veležom u Mostaru da bi tek prethodnog vikenda upisali tri boda i to pobedom sa 1:0 protiv Sloge iz Doboja. Ispada da su jedini dobar meč odigralli u Širokom Brijegu u prvoj utakmici polufinala kupa kada su slavili sa 3:1.

Široki Brijeg

Gosti su svoju šansu da odu u veliko finale propustili pred svojim navijačima i teško je očekivati da mogu nadoknaditi dva gola minusa u Banjoj Luci. Od Borca su poraženi već tri puta u aktuelnoj sezoni, dva puta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine a jednom u kupu. Na tom gostovanju na Gradskom stadionu u Banja Luci izgubili su minimalnim rezultatom, što im je možda i najbolje izdanje protiv lidera u sezoni. U prethodna dva kola Široki Brijeg je uzeo samo jedan bod, odigrali su nerešeno sa GOŠK-om iz Gabele i izgubili od Tuzla Sitija na strani. Oni se nalaze na 7. mestu sa 32 boda i moraće da razmišljaju i o opstanku jer pretposlednji Željezničar ima samo 5 manje u ovom momentu.

Predlog

Sva je prilika da ćemo u finalu Kupa Bosne i Hercegovine gledati dve najbolje ekipe iz ove zemlje. U drugom polufinalu sastaju se Sloga i Zrinjski, a prvi meč u Doboju okončan je bez golova, pa je aktuelni šampion veliki favorit u revanšu. Borac će odraditi posao protiv Širokog i u revanšu i treba očekivati ponovo dosta hgolova jer ni gosti nemaju šta da čuvaju. Naš predlog je domaćin daje dva gola a za igru T12+ kvota je 1.50 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.