Sreda, 17/04 - Fudbal, Norveška, Elitserija
17/04Bran vs HamKam1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
16/04/2024 13:47
Norveška elitna serija je tek započela ali se već sada naziru favoriti za osvajanje titule. Bran bi trebalo da bude među njima, utakmica sa Ham Kamom igra se u sredu od 18 časova.
Bran

Ekipa iz Bergena ne može biti zadovoljna stratom prvenstva. Posle tri kola imaju samo 4 boda, pobedili su na startu Tromze u gostima sa 4:2, onda su na svom terenu poraženi od Frederikštada sa 2:0, da bi prethodnog vikenda igrali nerešeno u Stavangeru sa Vikingom 1:1. Jasno je da imaju jedan veliki kiks, a to je poraz od novajilije Frederikštada. Prethodnu sezonu Bran je okončao na drugom mestu i to odmah su po povratku iz druge lige stigli do nezvanične vicešampionske titule. Jesu imali solidan zaostatak za prvakom Bode/Glimtom i isti broj bodova kao i trećeplasirani Tromze, ali je to svakako bio veliki uspeh. Igraće predstojećeg leta u kvalifikacijama za Ligu konferencija i zato se ovaj meč sa Ham Kamom, koji je trebalo da se igra u okviru 16. kola, igra toliko unapred. Branu, i ostalim norvepkim timovima koji igraju u Evropu, trebaju slobodni termini tokom leta, a poznato je da se skandinavske lige igraju i za vreme najtoplijeg dela godine.

Ham Kam

Prethodna sezona je za tim iz Hamara je bila solidna, zavrpšili su je na 11. mestu i tako ispunili onaj krajnji cilj, a to je opstanak u elitnoj diviziji. Ham Kam se vratio u elitu pre tri godine i glavna preokupacija mu je da postane stabilan prvoligaš. U svojoj istoriji nisu imali nekih značajnijih rezultata, najbolji plasman u prvoj ligi im je treće mesto, ali se i to dogodilo pre više od pola veka. U međuvremenu su uspevali par puta da dođu do polufinala kupa i t je sve. Ambicije u aktuelnoj sezoni su ponovo iste, što pre obezbediti opstanak a sve preko toga biće pravi benefit. U prva tri kola novog šampionata osvojili su samo jedan bod, igrali su nerešeno sa KFUM-om na stratu, a onda dva puta gubili minimalnim rezultatom, prvo od Moldea na svom terenu pa od Rozenbirga u Trondhajmu.

Predlog

I pored lošeg učinka Ham Kama ne može se reći da su razočarali na stratu. Primili su samo tri gola i neće biti lako Branu da ih savlada. Naš predlog je ipak pobeda domaćin, a za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.