Četvrtak, 18/04 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
18/04Fenerbahče vs OlimpijakosUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
17/04/2024 12:11
Bilo je uzbudljivo u Pireju u prvom meču, a biće tako i u istanbulskom revanšu. Meč Lige konferencija igra se u četvrtak od 21 čas.
Fenerbahče

Turski velikan je željan trofeja, i domaćih a kamoli evropskih. Odavno nisu bili bliže nekom evropskom, nalaze se u četvrtfinalu Lige konferencija i imaju sasvim dobru priliku da se probiju do polufinala. Istina, čak ni pehar u ovom takmičenju ne donosi igranje u Ligi šampiona, što je osnovni cilj ovog kluba, već samo u Ligi Evrope. Zato im je još važnije da u Super ligi Turske uzmu titulu. Tamo se vodi trka udvoje a glavni rival Fenera je Galatasaraj, iskonski protivnik. Galata ima dva boda više ali tek prednosti međusobni okršaj dva istanbulska velikana. Što se tiče Evrope Fener ima sasvim solidnu sezonu, bio je prvi u grupnoj fazi i preskočio baraž za osminu finala. U toj rundi je za rivala imao belgijski Rojal Union koga je izbacio najviše zahvaljujući ubedljivoj pobedi u Briselu, pa minimalan poraz u Istanbulu nije bio tragičan.

Olimpijakos

Imali su Pirejci ogromnih 3:0 posle sat vremena igre sa Fenerom na svom Karaiskakiju, a na kraju su čuvali i prednost od jednog gola. Ipak, pobedi se u zube ne gleda, posebno nakon ubedljvog poraza od Makabija u prošlom kolu u Pireju. Tada su Izraelci pobedili sa 4:1 ali ni to im nije bilo dovoljno da posle revanša na neutralnom terenu dođu do četvrtfinala ovog takmičenja. Olimpijakos je uzvratio istom merom u Mađarskoj a onda je u produžecima postigao još dva gola i evo ga među osam najboljih timova u Ligi konferencija. Dobili su Pirejci \'\'poštedu\'\' u prvenstvu Grčke prethodnog vikenda, što pokazuje koliko je ovaj meč važan, ne samo za ekipu iz Atine već i za fudbal u ovoj zemlji.

Predlog

Videli smo pet golova u prvom meču a mogli smo sigurno još toliko. Očekujemo dosta golova i u revanšu jer domaćin nema šta da čuva a ni gosti nemaju toliku prednost da bi mogli do prolaza samo uz dobru odbranu. Zato će biti napadačke igre i ukoliko strelci imaju svoj dan, eto goleade. Naš predlog je 3+ sa kvotom 1.57 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.