Četvrtak, 18/04 - Fudbal, Engleska, National League
18/04Halifax Town vs Oldham AthleticUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
17/04/2024 12:30
još jedno kolo ostalo je u engleskoj Nacionalnoj ligi a pre njga igra se i poslednji zaostali meč. Halifaks dočekuje Oldam u četvrtak od 20.45.
Halifaks

Tik iz zapadnog Jorkšira nikad nije igrao u profesonalnom rangu i njima je igranje u Nacionalnoj ligi najveće dostignuće, ne računajući dva pehara iz FA trofeja, takmičenja nižerazrednih klubova, koje su poslednji put osvojili prošle godine. Sa kraćim prekidom u petoj ligi su više od decenije a kolo pre kraja šampionata imaju priliku da se nađu u plej-ofu. Zauzimaju trenutno 7. mesto, poslednje koje vodi u doigravanje ali imaju opasne rivale u Alderšotu i Sautendu, a možda i Oldamu, ako izgube ovaj zaostali meč od njih. Halifaks je u utorak odradio jedan zaostali meč, nisu uspeli na svom terenu da dobiju Ebsflit Taun i tako dođu nadomak plej-ofa, pa će morati to da urade u meču sa mnogo poznatijim Oldamom.

Oldam

Znamo da je ovaj tim imao svojih boljih dana ali je finansijska kriza zakucala i na njihova vrata. Oldam Atletik je početkom devedesetih godina prošlog veka igrao u Ligi 1, tada su trijufovali u Ligi 2 ispred Vest Hema i Šefild Venzdeja, a treba reći da je u toj sezoni iz Lige 2 ispao jedan Vest Bromvič Albion ii Hal Siti. Vremena su se promenila, te dve ekipe su sada drugoligaši, bili su i u Premijer ligi, dok je Oldam morao u amaterski rang. Nisu iskoristili svoje šanse da se ekspresno vrate u Ligu 2, mada neka mala vrata ostaju otvorena u slučaju da pobede u Halifaksu. Ostaje im nakon toga i duel poslednjeg kola sa slabim Vildstonom, pa bi uz 6 bodova, uz odgovarajuće ostale rezultate, mogli do doigravanja.

Predlog

Koliko je Oldam ozbiljan pokazuje niz od poslednjih devet mečeva u prvenstvu u kojima nijednom nisu pobedili. Efikasnos je sve veći problem i Oldam je dao samo dva gola u poslednjih 5 utakmica. U prvom delu sezone Halifaks je slavio u Oldamu sa 2:1, a sada je naš predlog igra na mali broj golova. Za 0-2 gola kvota je 1.68 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.