Petak, 19/04 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
19/04Inter Turku vs KuPSUkupno pogodaka - gost - iznad/ispodtip: Više 1.50
7 / 10 Ulog
17/04/2024 17:43
Finski šampionat tek je počeo i njega ćemo više pratiti tokom letnjih dana. U Turkuu se igra zanimljiv meč jer gostuje odlični KuPS u petak od 17 časova.
Inter Turku

Inter ne može biti prezadovoljan startom novog šampionata u zemlji \'\'hiljadu jezera\'\'. Posle dva kola ekipa iz grada Turku ima samo jedan bod iz prve dve utakmice, remizirali su sa Ouluom u drugom kolu dok su na startu poraženi od novajlije Gnistana. Međutim Inter je igrao sjajno pred početak prvenstva i čak su osvojili Liga kup koji se igra kao uvod u novu sezonu. To takmičenje se igra po grupama, da bi se onda od polufinala igrao nokaut sistem. Inter je u polufinalu bio bolji od Ilvesa minimalnim rezultatom da bi u finalu pobedili KuPS i to nakon penala, pošto je u regularnom toku bilo nerešeno 2:2. Recimo još da je Inter prošle sezone igrao u plej-ofu ali je završio na 6. mestu, poslednjem u doigravanju za titulu.

KuPS

Ekipa iz Kuopija je ostala bez titule prošle godine samo zbog nešto slabije gol razlike u odnosu na Helsinki. Obe ekipe na kraju su osvojile po 53 boda ali je tim iz finske prestonice imao za 3 gola bolju gol diferenciju. Tako je KuPS bio pravi tragičar u prethodnoj sezoni jer su u domaćem kupu ispali u četvrtfinalu a u kvalifikacijama za Ligu konferencija zastali su već na prvom stepeniku i eliminisani su od irskog Deri Sitija. Sada su u Liga kupu stigli do finala ali je tamo precizniji sa bele tačke bio Inter i prvi trofej u sezoni otišao je u Turku. U prva dva kola nove sezone KuPS je osvojio 4 boda. Na startu je pobedio aktuelnog šampiona Helsinki na svom terenu sa 3:1 a onda je na gostovanju kod Mariehamna odigrao 2:2.

Predlog

Jester Inter bio uspešniji u finalu Liga kupa ali je i takj meč u regularnom delu okončan remijem. KuPS je kvalitetniji tim, opet će predstavljati Finsku u Evropi, a u Kuopiju se nadaju mnogo duže nego prethodnog leta. U prošloj sezoni ova dva tima su se sastala tri puta, obe ekipe imaju po jednu pobedu i jednom je meč završen nerešenim rezultatom. KuPS je izuzetno efikasan na početku sezone, dali su 5 golova u dve utakmice i verujemo da će dva puta pogoditi i mrežu Intera. Za T22+ kvota je 2.10 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.