Petak, 19/04 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
19/04Elversberg vs Šalke 04Ukupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 3.50
8 / 10 Ulog
17/04/2024 18:06
U prvoj utakmici 30. kola nemačke Cvajte sastaju se debitant Elverzberg i bivši šampiona Šalke. Meč se igra u petak u 18.30.
Elverzberg

Prvi put Elverzberg igra u Cvajti i sasvim se dobro snašao. Nije ni čudo, oni su bili debitatni i prošle sezone u trećoj ligi i nadmoćno su osvojili prvo mesto. Novo čudo su napravili u prošlom kolu kada su pobedili, i to kao gosti, ekipu Sent Paulija sa 4:3. Tim porazom Sent Pauli je izgubio prvo mesto, na kome je sada ekipa Holštajna iz Kila. Taj rezultat umnogome je uneo novu neizvesnost u borbu za dva prva mesta koja direktno vode u Bundesligu, dok je Elverzbergu znatno olakšao ispunjenje cilja, a to je opstanak u Cvajti. Elverzberg je na 10. mestu sa 39 bodova i sada ima 8 bodova više od prvog tima ispod crte. Jasno je da im treba još par bodova u preostalih pet kola da bi bili bezbrižni.

Šalke

U velikim problemima je tim iz Gelzenkirhena. Ne toliko zbog svojih rezultata, koji nisu tako loši u poslednje vreme, već zbog novca koga hronično nema od raskida ugovora o sponzorstvu sa ruskim Gazpromom. Postojala je mogućnost da Šalke administrativno bude izbačen u niži rang jer ne može da položi garancije ni za igranje u Cvajti ali mu je na kraju dozvoljeno da proda stadion i dođe do neophodnog novca. Problem je i dalje prisutan, ne zna se da li će 90 miliona evra, na koliko je Veltins arena procenjena, biti dovoljno za \'\'kraljevsko-plave\'\' da krenu u novu sezonu Cvajti. Šalke još nije obezbedio opstanak ni ove sezone, imaju 35 bodova a to je samo četiri više od Hanze koja je u zoni baraža za opstanak. Ipak, u poslednjih pšest kola samo je jednom Šalke poražen i čini se da su u usponu forme, što se videlo i prošle sedmice kada su lako pobedili Nirnberg u Gelzenkirhenu.

Predlog

Elverzberg je čudan tim, oni bolje igraju na strani i čak više golova postižu kao gosti. Neverovatan je podatak da su na svom terenu osvojili 18 bodova i dali 18 golova, dok su sa strane doneli 21 bod i dali 25 golova. Tu leži šansa Šalkea koji je jako loš na strani i samo je 8 bodova doneo sa gostovanja. Naš predlog je manji bro golova od četiri, a za 0-3 gola kvota je 1.62 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.