Ponedeljak, 22/04 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
22/04Derry City vs St Patrick's1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
20/04/2024 13:02
Utakmica između Derija i Sent Patriksa trebalo je da se igra tek u okviru 24. kola ali je zbog obaveza ovih timova u Evropi tokom leta već sada na programu. Igra se u ponedeljak u 20.45.
Deri Siti

U petak je Deri izgubio derbi kola protiv aktuelnog šampiona Šamroka i pokazao da još nije kadar da bude prvak republike Irske. Prošle sezone je ovaj tim završio na drugom mestu, pretio je Roversima do samog kraja ali se nisu domogli trofeja. Sada su na 4. mestu posle 11 odigranih mečeva a od vodećeg Šelburna imaju manje 5 bodova. Ipak, čini nam se da Šelburn nije glavni favorit za titulu i da će to ponovo biti ekipa Šamroka. Deri će igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija tokom leta a zbog toga će se meč protiv Sent Patriksa igrati sada a ne u okviru 24. kola kada je to bilo planirano. U poslednjih pest utakmica Deri Siti je samo jednom pobedio i to bi već moralo da zabrine sve u ovom klubu.

Sent Patriks

Gosti su još slabije otvorili sezonu, nalaze se na petom mestu i iz 11 utakmica sakupili su 15 bodova. Pored 4 pobede i 3 remija ova ekipa ima i četiri poraza, što je previše posle samo četvrtine prvenstva. Prethodno prvenstvo Sent Patriks je završio na odličnom trećem mestu i na taj način se izborio za igranje u Evropi, pa i njih tokom leta čekaju utakmice kvalifikacija za Ligu konferencija. Možda im ambicije u Evropi nisu velike ali svakako da prija odmeriti se sa ekipama iz drugih zemalja a ne samo u okviru svoje lige i stalno igrati protiv desetak istih protivnika. Sent Patriks je bez poraza u poslednjih pet kola, imaju tri remija i dve pobede ali su i oni u petak podbacili pošto su na svom terenu remizirali sa ekipom Voterforda.

Predlog

Za Deri je već došlo dotle da moraju da pobede u ovom meču. Ova dva tima su već jednom igrala ove sezone a i taj meč je igran u Deriju i dobio ga je domaćin sa 2:1. Sent Patriks je prošle sezone izbacio Deri Siti iz kupa još u osmini finala i to im je pomoglo da kasnije dođu do pehara u ovom takmičenju. Naš predlog za ovaj meč je jedinica sa kvotom 1.72 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.