Utorak, 23/04 - Fudbal, Francuska, Liga 2
23/04Grenoble vs Sent Etjen1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
22/04/2024 14:13
Bliži se kraju i francuska Liga 2 a pitanje plasmana u elitu još uvek je otvoreno. Meč u Grenoblu igra se u ztorak od 20.45.
Grenobl

Tim iz grada podno Alpa dobio je u subotu meč u Anesiju i na taj način prekinuo niz od čak 9 utakmica bez pobede u prvenstvu francuske Lige 2. Ta serija poraza, kažemo poraza, jer su od tih devet utakmia samo dve odigrali nerešeno a čak 7 izgubili, definitivno ih je izbacila iz trke za neko mesto koje vodi u elitu francuskog fudbala i dovelo ih u opasnost da ugroze i svoj status u drugo ligi. Smatramo da neće imati prevelikih problema da opstanu, u ovom momentu imaju deset bodova više od prvog tima ispod crte, ali su od poslednjeg tima u zoni baraža udaljeni samo 5 poena i matematički bi lako mogli da to nadoknade. Matematija je jedno a stvarnost drugo i Grenobl nije trenutno u takvoj formi da mođe i da razmišlja o tome. Meč vanrednog kola sa Sent Etjenom je i poslednja prilika da sve ovo demantuju.

Sent Etjen

Slavni francuski tim je u dobroj seriji rezultata i da su tako igrali od početka sezone sada bi sigurno bili na jednom od prva dva mesta, a sasvim verovatno i na prvom. Ovako su treći, zaostaju samo bod za drugplasiranim Anžeom, i u preostalih pet kola ova ekipa će biti njihova legitimna meta. U prethodnih deset kola Sent Etjen je pobedio 8 puta, jednom je igrao nerešeno i samo jednom je poražen, pre dva kola od Ažaksija. U subotu je Sent Etjen gubio na svom terenu od Bordoa, bio je to okršaj dva tima koja su velika imena u zemlji svetskog vicešampiona, a Sent Etjen je golovima Kardone u 91. i 94. minutu stigao do pobede, veoma važne u bici za promovciju.

Predlog

Kada su uspeli da se izvuku protiv Žirondinaca u momentu kada su bili otpisani i kada se već ušlo u sudijsku nadokandu, fudbaleri Sent Ethjena ne smeju sve to da sada bace pod noge. Poraz koji su doživeli od Ažaksija pre dva kola ne sme se ponoviti i u Grenoblnu, na velikoj nadmorskoj visini, pobeda je obaveza. Verujemo u Zelene i predlažemo dvojku sa kvotom 1.96 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.