Sreda, 24/04 - Fudbal, Srbija, Serbia Cup
24/04Radnički Kragujevac vs VojvodinaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
22/04/2024 18:15
Utakmica sezone i za Kragujevčane i za Lale. Pobednik ide u finale Kupa Srbije i boriće se za trofej. Meč na stadionu Čika Dača igra se u sredu od 16 časova.
Radnički 1923

Neverovatne stvari uradio je ove sezone tim iz Kragujveca, posebno od trenutka kada je na klupu ovog tima seo Sarajlija Feđa Dudić. Radnički je sezonu počeo sa pet neuspeha i činilo se da će se grčevito boriti za opstanak. Sada, na šest kola pre kraja prvenstva, ne samo da igraju u plej-ofu, već su ozbiljan kandidat za plasman u Evropu. Nalaze se na 4. mestu i ako uspeju da ga zadrže do kraja Evropa dolazi u Šumadiju. Plasman u polufinale domaćeg kupa stigao je kao bonus. Pošto igraju sa Vojvodinom na svom \'\'Čika Dači\'\' šanse za ulazak u finale, prvo u istoriji, sasvim su realne. U polufinalu su pobedili Novi Pazar, a u sub otu su slavili i protiv Čukaričkog na svom terenu. Na ta dva meča Radnički je dao 7 golova, a između ta dva trijumfa smestila se i pobeda na gostovanju kod Voždovca.

Vojvodina

Novosađani su takođe u mnogo boljoj formi nego što je to bilo početkom ove godine. Sada je Vojvodina imala niz od deset utakmica bez poraza pre odlaska u Bačku Topolu prošlog vikenda. Izgubili su od TSC-a sa 3:2 i napravili veliki korak nazad u borbi za to četvrto mesto koje vodi u Ligvu konferencija. Da bi nastavili kontinuitet igranja na evropskoj sceni, ako ne stignu do 4. mesta, moraće da osvoje Kup Srbije. Prilika za to postoji, prvi korak je da se eliminiše Radnički u Kragujevcu a onda da se sačeka rival u finalu, za sada se zna da će to biti neko od \'\'večitih\'\', Zvezda ili Partizan. U Vojvodini se takođe dešavaju lepe stvari, najavljena su velika ulaganja za narednu sezonu a u klub je ušao biznismen Milan Mandarić. Zato bi bilo veoma važno izboriti se za evropske kupove.

Predlog

Ovo je svakako meč istine za oba tima. Sezona će biti uspešna, ili ekstremno uspešna za Kragujevčane, zavisno od njenog ishoda. Da ne govorimo o tome koliko bi trijumf podigao samopouzdanje fudbalera tima koji izbori igranje u finalu. Za Radnički je ovo meč decenije, Voša je već osvajala Kup Srbije ali i njima bi pobeda mnogo značila i dala im veliku šansu za izlazak u Evropu. Biće otvoren meč, u dva prvenstvena je oba puta bilo 2:1 za domaćina, pa je naš predlog i sada igra gol-gol. Za GG kvota je 1.85 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.