Petak, 26/04 - Fudbal, Srbija, Superliga
26/04Voždovac vs Spartak Subotica1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
24/04/2024 11:36
Utakmica plej-auta srpske Super lige igra se na \'\'Krovu\'\' voždovačkog tržnog centra u petak od 19 časova. Zmajevi čekaju Golubove.
Voždovac

Zmajevi su najzad pobedili prošlog vikenda. Slavili su na gostovanju u Novom Pazaru minimalnim rezultatom a  prethodni trijumf Voždovčani su upisali prošle godine, tada su 23. decembra pobedili Vojvodinu na svom terenu. Od tada su odigrali 11 utakmica u prvenstvu i jednu u kupu, i ni na jednoj nisu uspeli da pobede. Opstanak im je već bio pod velikim znakom pitanja iako se nakon prvog dela sezone bili u gornjem delu tabele. Podmlađeni tim nije se najbolje snašao a ni odluka rukovodstva da proda najbolje igrače u zimskoj pauzi računajući da imaju dovoljnu zalihu bodova pokazala se pomalo kao neozbiljna.Ipak, sada sve izgeda bolje posle trijumfa u gradu na Jošanici i sa mnogo više optimizma čekaju kraj sezone do koga je ostalo još šest utakmica.

Spartak

Subotički Golubovi su prvi u ovom drugom delu tabele. To znači da su trenutno na 9. mestu a to nije plasman kakvom su se nadali na početku sezone. Na kraju krajeva samo igranje u plej-autu je neuspeh, a moramo dodati da su još daleko od obezbeđenog statusa superligaša i za narednu sezonu. Spartak ima 37 bodova, to je za samo 4 boda više od IMT, prvog tima u onoj zoni baraža. Da podsetimo, dve najslabije ekipe direktno se sele u Prvu lige Srbije, dve ispred njih igraju u baražu protiv treće i četvrtoplaisrane ekipe iz druge lige, a samo će četiri tima iz plej-auta otići na raspust polse 37. kola. Spartak je bio ekstremno važam meč prošlog kola na svom terenu protiv Javora, Ivanjičane su pobedili sa 1:0, a da sve bude zanimljivije, istog rivala su pobedili, na istom mestu, samo sedam dana ranije u okviru poslednjeg kola regularnog dela sezone. Sistem takmičenja je takav da su se Spartak i Javor sastali u dva vezana kola u Subotici i da je oba meča dobio domaći tim minimalnim rezultatom.

Predlog

U ovom momentu Spartak ima četiri boda više od Voždova i njima više odgovara eventualni remi na \'\'Krovu\'\', na ne govorimo o tome koliko bi im značio trijumf. Međutim, smatramo da je vreme za prvu pobedu Voždovca na svom terenu u 2024. godini, posebno posle trijumfa na vručem terenu u Novom Pazaru. Naš predlog je jedinica a za nju se u kladionici Meridianbet dobija kvota 2.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.