Ponedeljak, 29/04 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
29/04Valur vs Fram1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
28/04/2024 10:33
Prošlogodišnji vicešampion nije dobro otvorio novo prvenstvo na Ostrvu. Utakmica 4. kola elitnog ranga na Islandu igra se u ponedeljak od 20 časova.
Valur

Ekipa Valura je prošle sezone zauzela drugo mesto ali nije ozbiljnije, kao ni ostali timovi, uspela da ugrozi šampiona Vikingur. Na kraju je njihov gradski rival imao čak 11 bodova više, kada je završen plej-of. Upravo su se ove dve ekipe sastale u poslednje kolu prošlog šampionata i tada je dominacija Vikingura potvrđena još jednom, šampion je slavio sa 5:1. U novom prvenstvu Valur je, u prva tri kola, upisao po pobedu, remi i poraz. Pobedili su Akranes na startu, onda igrali bez golova sa Filkirom i na kraju su poraženi od Stjarnana. Pred start novog prvenstva izgubili su i meč Super kupa od Vikingura, doduše tek posle penala.

Fram

Prošle sezone Fram je igrao u plej-autu. Ova ekipa je regularni deo sezone završila tek na 10. mestu, na kojem je ostala i posle dodatnih utakmica u plej-autu i opstala u ligi završivši tik iznad crte sa dva boda više od Vestmanejara koji je, uz Keflavik, morao u drugu ligu. U novoj sezoni Fram je dobro startovao, posle tri kola ima šest bodova. Dva puta su pobedili, prvo novajliju Vestri na svom terenu, a onda i KR Rejkjavik na strani. Jedini poraz dožeiveli su od aktuelnog šampiona Vikingura na svom terenu i to minimalnim rezultatom. U međuvremenu su pobedili i u kupu nižerazredni Arbaer.

Predlog

Mada je Fram bolje otvorio sezonu sumnjamo da će uspeti da zadrži ovakvu formu na duži period. Valur je već imao dva propusta i ne sme sebi da dozvoli još jedan. U prethodnoj sezoni su se ova dva tima sastala samo dva puta i oba puta je slavio Valur. Očekujemo isto i sada. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.