Ponedeljak, 29/04 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
29/04Shamrock Rovers vs Drogheda United1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
28/04/2024 11:12
Stvari se ne odvijaju po planu za šampiona Republike Irske posle prve trećine novog šampionata. Utakmicu protiv Drogede Šamrok igra u ponedeljak od 21 čas.
Šamrok Rovers

Posle tri uzastopne titule ekipa Šamrok Roversa se izjednačila sa Dandalkom po broju naslova. Sada ova dva kluba imaju po 8 titula šampiona, dok je Šelburn još uvek na šest. Upravo je Šelburn najbolje otvorio novo prvenstvo i nalazi se na vrhu posle 13 kola sa 25 bodova. Šamrok Roversi su treći sa 5 manje ali i utakmicom manje u odnosu na lidera. Ukolkio pobede Drogedu u zaostaloj utakmici 3. kola spustiće razliku na samo dva boda a ujedno će prestići drugoplasirani Deri Siti. Ipak, ne mogu Roversi da budu zadovoljni dosadašnjim učinkom. U 12 utakmica su samo 5 puta pobedili, imaju toliko i remija i dva puta su teren napuštali pognute glave. U dva prethodna kola su igrali nerešeno, kod Šelburna bez golova, što i nije loš rezultat, ali remi sa Gavejom na svom terenu svakako je veliki kiks.

Drogeda

Imaju i gosti jednu titulu šampiona u Republici Irskoj. Dogodilo se to 2007. godine kada je ova ekipa iz grada na istočnoj obli ove zemlje postala prvak. U narednim godinama su bili dalkeo od ponavljanja takvog rezultata, a prošlu sezonu su završili tek na 7. mestu, doduše opstanak im nije bio ugrožen. U novom prvenstvu Drogeda je već sada u opasnoj zoni. Trenutno su pretposlednji na tabeli sa 11 bodova, tri više od poslednjeplasiranog Dandalka. Imaju ovu utakmicu manje ali teško je očekivati da mogu do trijumfa kod aktuelnog šampiona i trostrukog uzastopnog prvaka.

Predlog

Roversi polako smanjuju zaostatak za Šelburnom i pitanje je trenutka kada će na vrhu doći do rokade. Šamrok ovog leta očekuju naporne kvalifikacije, prvo za Ligu šampiona, a onda verovatno i za neki slabiji kup, i postoji dobra šansa da se opet nađu u grupnoj fazi, makar Lige konferencija. Ovde je jedinica izvesna, a za nju se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.