Petak, 03/05 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
03/05Fortuna Diseldorf vs Nirnberg1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
02/05/2024 12:13
Domaćin je na mestu koje vodi u baraž za ulazak u Bundelsigu i sa nešto manjim šansama za direktnu promociju. Meč sa Nirnbergom u Dizeldorfu se igra u petak od 18.30.
Fortuna

Tim iz Dizeldorda nije uspeo da pobedi u Gelzenkirhenu i tako svoje šanse za direktan plasman u Bundesligi učini realnijim. U ovom momentu Fortna je treća, sakupili su 56 bodova što je 5 manje od drugoplasiranog Holštajna iz Kila. S obzirom da su ostala još tri kola do kraja prvenstva u Cvajti, a da se u narednom kolu sastaju sa Holštajnom, šanse da budu makar drugi postoje. Ta utakmica u Kilu, najverovatnije, biće presudni meč, ali Fortuna mora da dobije Nirnberg pre nje i Magdeburg posle. U prethodnih 11 kola Fortuna je bez poraza u prvenstvu. Ostvarila je 7 pobeda i 4 remija, a pre nerešenog ishoda u Gelzenkirhenu imali su niz od šest vezanih pobeda. Ove sezone bili su izuzetno uspešni i u DFB kupu i ispali su tek u polufinalu od neverovatnog Leverkuzena.

Nirnberg

Gosti će imati problema da ostvare opstanak u drugoj ligi. Na početku sezone najavljivali su iz Nirnberga napada na Bundesligu ali je realnost bila drugačija i sada je ovaj tim tek na 13. mestu na tabeli, sa samo 5 bodova više od Vehena koji je na mestu koje vodi u baraž. Tri kola ostala su do kraja sezone, Nirnberg ima nezgodan raspored i posle gostovanja u Dizeldorfu igraju još sa Elverzbergom na svom terenu i gostuju u Hamburgu u poslednjem kolu. Možda je naredno kolo klju, debitant Elverzberg nema neki preveliki motiv jer je obezbedio opstanak a Nirnberg bi pobedom rešio sve svoje probleme. Ipak, sada su u očajnoj formi imaju samo jedan osvoje  bod u poslednjih šest kola a u seriji su od 4 uzastopna poraza i to bez postignuog gola.

Predlog

Nirnberg je u tako lošoj formi da ne vidimo način da je prekinu u Dizeldorfu. Za domaćina je nezgodno to što nema pravo ni na kakav kiks do kraja sezone da bi mogao da se nada direktnom plasmanu u Bundelsigu ali moraju da razmišljaju i o overavanju ove treće pozicije pošto imaju 4 boda više od Hamburgera. Pobeda nad Nirnbergom je obaveza a onda idu u Kil, možda i po plasman u elitu. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 1.39.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.