Ponedeljak, 06/05 - Fudbal, Danska, Superliga
06/05Vejle vs OBDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
04/05/2024 23:15
U Vejleu se igra utakmica od koje direktno zavisi opstanak za ove dve ekipe. Meč danskog plej-auta igra se u ponedeljak od 19 časova.
Vejle

Domaći tim nalazi se u zoni ispadanja, trenutno su pretposlednji na tabeli plej-auta i imaće težak zadatak da ostave iza sebe barem još jednu ekipu i ostanu superligaši i naredne sezone. Smatralo se da će igrati bolje u plej-autu ali su oni zabeležili samo jedan trijumf u pet kola. Zanimljivo je da je ta jedina pobeda ostavrena na početku doigravanja i to na gostovanju kod Odenzea. Sada su u seriji od četiri meča bez trijumfa, remizirali su sa Viborgom i Lingbijem a izgubili od Hvidovrea i Randersa.U prošlom kolu su gostovali kod Lingbija i uspeli da ostanu neporaženi, meč je završen rezultatom 1:1. Zanimljiva je i činjenica da je, osim u meču sa Odenzeom, u svakoj ostaloj utakmici u plej-autu dolazila igra gol-gol. Tako je Vejle dao gol na svakoj od tih pet mečeva.

Odenze

Gosti su baš neprijatno iznenadili u doigravanju i čini se da su malo potcenjivački ušli u ovaj deo sezone. Mislili su da su obezbedili opstanak a da je sasvim svejedno da li ćete na kraju biti sedmi ili deseti. Mada, sedma pozicija donosi baraž za plasman u Ligu kongferencija, ali to očigledno nije bio dovoljan motiv za OB. Sada moraju da brinu i o opstanku. Nije ni čudo u pet utakmica plej-auta imaju samo dva remija i tri poraza, a još zanimljivije je da su sva tri poraza dođiveli na svom terenu. Jedan od njih je doživljen u meču sa Vejleom, na startu doigravanja, i nekako je tada sve i krenulo naopako. Trenutno su 9. na tabeli ali sa samo dva boda više od pretposlednjeg Vejlea koji bi mogao da ih prestigne pobedom u međusobnom duelu.

Predlog

Ovo je već četvrti okršaj ova dva tima u aktuelnoj sezoni. Vrlo je interesantno da su sva tri dosadašnja dobijali timovi koji su bili gosti, što daje određeni optimizam ekipi Odenzea. Naravno da to ne mora ništa da znači, posebno zbog činjenice da se Vejle grčevito bori da napusti zonu ispadanja. Nije ni Odenze siguran, pa su i njima bodovi neophodni. Očekujemo otvorenu igru i barem po gol na obe strane. za GG kvota je 1.78 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.