Sreda, 08/05 - Fudbal, Srbija, Superliga
08/05TSC Bačka Topola vs Radnički KragujevacDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
06/05/2024 18:10
Najzanimljiviji meč vanrednog kola igra se u Bačkoj Topoli. TSC dočekuje Kragujevčane u sredu od 16 časova.
TSC

I pored poraza od Crvene zvezde u prošlom kolu Topolčani su i dalje u igri za osvajanje dugog mesta. Ako bi to uradili odbranili bi vicešampionsku titulu od prošle sezone i ponovo se okušali u kvaifikacijama za Ligu šampiona. Prvi pokušaj nije bio uspešan, kao ni kasnije utakmice u Ligi Evrope, ali je TSC stekao jedno veliko iskustvo. Četiri boda zaostaju za Partizanom ali je ostalo još samo četiri kola, pa ne zavisi sve samo od njih. Njihova prednost je bolji međusobni skor sa crno-belima, koje su dva puta pobedili u Humskoj ove sezone, ali i relativno lak raspored. Naravno, da bi mogli da se nadaju drugom mestu moraće da pobede sve rivale do kraja.

Radnički 1923

Kragujevčani su pravi hit ove sezone i ne samo da su nadmašili sva očekivanja u prvenstvu uspeli su da se plasiraju i u polufinale Kupa Srbije u kome su na nesrećan način ispali od Vojvodine primivši gol u sudijskoj nadoknadi. Plašili su se navijači Radničkog da bi tim mogao psihički da padne posle takvog poraza ali su oni posle toga dobili obe prvenstvene utakmice. U Kruševcu su bili ubedljivi protiv Napretka a protiv Mladosti iz Lučana morali su da nadoknade dva gola prednosti rivala i na kraju slave sa 3:2. Na tabeli je Radnički na 4. mestu. Tu žele i da ostanu a glavni konkurenti su im Vojvodina i Čukarički. Oba tima sakupila su po 5 bodova manje od Crvenih đavola ali imaju i mnogo lakši raspored u preostala četiri kola. Posle TSC-a Radnički mora na megdan i Partizanu, Zvezdi i Vojvodini.

Predlog

Gostima bi možda i bod bio po meri u ovom meču ali ni on im ne donosi mnogo toga kada je bitka za Evropu u pitanju. Za TSC je samo pobeda u igri i pokušaće do nje da stignu. Zanimljivo je da je na dve ovosezonske utakmice između ova dva tima pao samo jedan gol ukupno. Dali su ga Topolčani u trijumfu na svom terenu dok je u Kragujevcu meč okončan bez pobednika i bez golova. Sada nam miriše na golove a verujemo u bar po jedan na obe strane. Za GG kvota je 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.