Četvrtak, 09/05 - Fudbal, Norveška, NM Cup
09/05Stromgodset vs Lilestrem1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
08/05/2024 14:04
U utakmici osmine finala norveškog kupa sastaju se dva elitna ligaša. Stromsgodset dočekuje Lilestrem u četvrtak od 18 časova.
Stromsgodset

Tim iz Dramena je solidno otvorio novo prvenstvo u Norveškoj i posle šest odigranih kola nalazi se na visokom 5. mestu. Nije ni prošla sezona bila tako loša, Stromsgodset ju je okončao na 7. poziciji ali se nije doopao plasmana u neki evropski kup. Ne verujemo ni sada da im je prioritet tako nešto ali svakako će iskoristiti priliku ako se ona ukaže. U kupu su pre osmine finala pobedili dva drugoligaša Jerv i prvoligaša Kristijansund, dok su u prvom kolu bili bolji od nižerazrednog Hailngdala. U prvenstvu su doživeli dva poraza, u prvom i poslednje odigranom kolu. Startovali su porazom od Moldea a u nedelju su minimalnim rezultatom izgubili na gostovanju kod aktuelnog šampiona Bode/Glimta.

Lilestrem

Gosti ne mogu da budu zadovoljni startom sezone, posebno u prvenstvu. Iz šest mečeva sakupili su sedam bodova, pa uz dve pobede imaju i jedan remi i čak 3 poraza. Uzimajući u obzir prošlogodišnji plasman, Lilestrem je ligu završio na visokom 6. mestu, ovo je mnogo slabiji početak. Vremena za oporavak ima, mogli bi da se uključe i u borbu za plasman u Evropu, a čini nam se da će teško bilo ko da ugrozi Bode/Glimt i ove sezone. U nedelju je Lilestrem gostovao u Sarspborgu i poražen je minimalnim rezultatom. Pre toga su izgubili još od Bode/Glimta i Kristijansunda, oba puta na svom terenu. Njihov najveći rezultat ove sezone je pobeda nad Bode/Glimtom u šesnaestini finala Kupa Norveške, tada su aktuelnog šampiona pobedili kao gosti sa 4:2.

Predlog

Lilestrem je pobedio Bode u prošlom kolu kupa i trebalo bi to da znači da imaju velike aspiracije u ovom takmičenju. Ipak, neće lako do trijumfa u Dramenu, pogotovo jer je Stromsgodset odlično otvorio sezonu i gubio je samo od dve najbolje norvešeke ekipe, šampiona iz dve poslednje sezone, Moldea i Bode/Glimta. Mi predviđamo jedinicu na ovom meču i plasman Stromsgodseta u četvrtfinale. Za pobedu domaćina kvota je 2.30 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.