Petak, 10/05 - Fudbal, Francuska, Liga 2
10/05Sent Etjen vs Rodez1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
08/05/2024 15:34
Samo dva kola ostala su do kraja prvenstva u francuskoj Ligi 2 i Sent Etjen sve drži u svojim rukama kada je plasman u elitu u pitanju. Meč sa Rodezom igra se u petak od 20.45.
Sent Etjen

Očekuje nas uzbudljiv finiš u francuskoj Ligi 2 i pored činjenice da je Okser jednom nogom već u Ligi 1 a da su poznati i timovi koji ispadaju u nacionalnu ligu, treći rang takmičenja. Najveća borba vodiće se za drugo mesto koje takođe direktno vodi u elitni rang. Na drugoj poziciji, sa istim brojem bodova, nalaze se slavni Sent Etjen i ekipa Anžea. Zeleni iz Sent Etjena ima za 5 golova bolju gol razliku od najvećeg konkurenta i to bi na kraju moglo i da presudi. Veliku pšansu da ode na dva boda razlike u odnosu na Anže Sent Etjen je propustio u prošlom kolu. Vodio je do finiša meča vođstvo od 2:0 protiv Gengana u gostima ali je na kraju osvojio samo bod. Zato u dva poslednja kola nemaju pravo na grešku i moraće da pobede i Rodez na svom terenu i Keviji u poslednjem kolu na strani. S obzirom da je Keviji već ispao, ovo je ključni meč za Sent Etjen.

Rodez

Imaju i gosti za šta da se bore u Sent Etjenu. Rodez je odigrao odličnu sezonu i trenutno se nalazi na 4. mestu, a ono vodi u doigravanje za ulazak u elitni rang. Sistem je malo komplikovan, prvo se sastaju petoplasirani i četvrtoplasirani tim, a onda pobednik igra protiv trećeplasiranog u bici za promociju. Rodez ne može do trećeg mesta ali mu je zato ugroženo i četvrto, kao i potencijalno peto. Naime, Kaen ima samo dva boda manje i lako bi mogao da pretekne Rodez u slučaju da ovi izgube u Sent Etjenu. Ako se to dogodi u Rodezu su sami krivi za svoju sudbinu, u prošlom kolu su uspeli da izgube na svom terenu od Anesija i na taj način prekinu niz od tri uzastopne pobede.

Predlog

Rodez je jesenas pobedio Sent Etjen na svom terenu a i u prošloj sezoni su bili uspešniji sa pobedom i remijem. Nikada Sent Etjen nije pobedio Rodez u prvenstvenom duelu, što nije ni čudo jer su prvi put igrali u prethodnoj sezoni. Za Zelene nema više mesta za propust, navijači im ne bi oprostili još jednu sezonu u drugoj ligi i ukoliko bi pobeda u duelu sa Rodezom izostala, svašta bi moglo da se dogodi na stadionu \'\'Žofri Gišar\'\'. Verujemo da neće biti turbulencija i predlažemo jedinicu sa kvotom 1.72 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.