Petak, 10/05 - Fudbal, Italija, Serija B
10/05FeralpiSalò vs Ternana1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
08/05/2024 15:50
Gosti imaju veliku sreću što u poslednjeg kolu gostuju FeralpiSal, timu koji je već ispao. Ipak, ni pobeda ne garantuje opstanak. Meč poslednjeg kola italijanske Serije B igra se u petak od 20.30.
FeralpiSalo

Nije dugo trajala avantura FeralpiSala u drugoj ligi. Prošlog proleća su iz Serije C ušli u Seriju B a evo, samo 12 meseci kasnije, vraćaju se među trećeligaše. Verovatno je moglo i bolje, ali za tim kome je ovo bila debitantska sezona u drugoligaškoj konkurenciji ovo je bila prezahtevna misija. Tim iz Lombardije je imao svojih dobrih momenata, na kraju krajeva sakupili su 33 boda, ali je to dovoljno da iza sebe ostave samo još jednog novajliju, ekipu Leka. Čak ni pobeda u poslednjem kolu ne bi im pomogla da se ubace u baraž jer Bari, prvi tim iznad te crte, ima 5 bodova više. U prošlom kolu su pružili snažan otpor Veneciji ali su upisali još jedan poraz i vezali šesti meč bez pobede, što je na kraju i presudilo da moraju rang niže.

Ternana

Gosti su trenutno na mestu koje vodi samo u baraž za opstanak ali imaju samo bod manje od Specije, prvog tima iznad crte. Nevolja je što jedino Speciju i mogu da sustignu, pošto je već naredni tim na tabeli udaljen četiri boda. Ipak, ako Specija pobedi njima trijumf u Lombardiji neće značiti ništa i moraće svoj status drugoligaša da overe u baražu. Moda je šansa u tome što Specija igra protiv Venecije, tim koji je treći na tabeli i ima samo dva boda mnaje od Koma, pa ako bi tim sa poznatog jezera izgubio ili remizirao, eto šanse za ekipu iz grada poznatog po kanalu. Kombinacija je mnogo ali Ternana mora da pobedi u Salu i nada se povoljnom ishodu meča Specija- Venecija.

Predlog

U prvom delu sezone Ternana je pobedila FeralpiSalo sa 2:1. To je bio njihov prvi meč u Seriji B, a ranije su se sastajali kao trećeligaši, dok je Ternana bila u Seriji C. Tim iz Umbrije je pobedio katancaro u prošlom kolu i prekinui niz od tri meča bez trijumfa što je dobar uvod u ovaj meč. Za dvojku se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.