Subota, 11/05 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
11/05Borusija Menhengladbah vs Ajntraht FrankfurtDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
09/05/2024 17:09
Dva kola pre kraja Bundeslige Borusija još nije obezbedila opstanak. Meč protiv Ajntrahta igra se u subotu u 15.30.
Menhengladbah

Četiri kola su Ždrepci bez pobede i to je isključivi razlog zašto još uvek nisu i matematički obezbedili opastanak. Tačnije jedino bi mogli u baraž, ali i to u slučaju da Majnc dobije oba meča do kraja a oni ne osvoje više od jednog boda. Teško je poverovati u takav epilog pogotov jer su iza Menhengladbaha i Bohum i Union Berlin, a da baš svi ti timovi pobeđuju u dve preostale utakmice malo je verovatno. Svakako da u Menhengladbahu neće voleti ako zavise od rezultata drugih timova i trudiće se da pobede već u ovom meču i tako na utakmicu poslednjeg kola u Štutgartu otputuju potpuno spokojni. U prošlom kolu Ždrepci su osvojili bod u Bremenu, bilo je 2:2 sa Verderom, i to je bio drugi uzastopni remi Borusije nakon duela završenog bez golova sa Unionom u Menhengladbahu.

Ajntraht

Tim iz Frankfurta će ponovo u Evropu a sva je prilika da će to biti Liga Evrope. To je napredak u odnosu na ovu sezonu kada su igrali u Ligi konferencija ali pad u odnosu na onu pre dve godine kada su nastupali u ligi šampiona, doduše zahvaljujući osvajanju Lige Evrope. Nije Ajntraht još siguran za evropsku vizu, u slučaju oba poraza u dva poslednja kola postoji mogućnost da ih prestignu Frajburg i Hofenhajm, a možda i Augzburg u nekom neverovatnom raspletu. Realnije je da Orlovi ostanu na šestom mestu, na kome su sada, s obzirom da imaju četiri boda više od prvog pratioca Frajburga. Da bi ostali na ovoj poziciji treba im jedna pobeda u ova dva kola, a nakon gostovanja u Menhengladbahu ostaje im meč sa Lajpcigom u Frankfurtu. Nije to lak raspored ali nemaju ga ni njegovi rivali. U prošlom kolu na Dojče Bank Areni je gostovao novi šampion Bajer i slavio sa čak 5:1.

Predlog

Oba tima pokušaće da pobede i na taj način budu rasterećeni u poslednjem kolu. Pobeda bi ostavila Menhengladbah u ligi a Ajntrahtu overila plasman u Ligu Evrope. Biće otvoren meč, i verujemo, uz dosta golova. Jesenas je Ajntrah slavio sa 2:1 a u poslednjih 11 međusobnih mečeva na 10 je došla igra gol-gol. I sada verujemo u bar po pogodak na obe strane a za GG kvota je 1.52 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.