Četvrtak, 23/05 - Fudbal, Švedska, Seperetan
23/05Erebro vs UtsiktenUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
21/05/2024 17:07
Novu sezonu u drugoj ligi Švedske bolje je otvorio gostujući tim. Utakmica u Erebru igra se u četvrtak u 19 časova.
Erebro

Posle osmog kola Erebro se nalazi na 8 mestu na tabeli a jedino bodova ima više od 8, trenutno 11. Ovo prvenstvo je izuzetno izjednačeno i njihov zaostatak za vodećim ekipama nije veliko, posebno za drugoplasiranim Brageom koji ima samo 4 boda više. Jedino je vodeća Landskrona malo odmakla, lider je već osvojio 18 bodova i još uvek je bez poraza. Erebro igra odlično na svom terenu, na četiri odigrana meča tri su rešili u svoju korist a jedino su poraženi od Skovdea na startu. Pre početka sezone u Kupu Švedske uspeli su da pobede Klamar, jednu od boljih ekipa iz pve zemlje, kasnije i Gefle, ali su bili drugi u grupi zbog poraza od AIK-a. Bez poraza su u prethodnih pet kola, a uspeli su u prošlom kolu da ostanu neporaženi kod Landskrone gde su igrali bez golova.

Utsikten

Gostujući tim dugo je predvodio drugoligaški karavan prošle sezone i svi su ih već videli u eliti, mada su drugoligaši bili tek dve sezone. Na kraju nisu uspeli u svojoj nameri, zauzeli su treće mesto i morali u baraž. U baražu je bolja bila Bromapojkarna i to zahvaljujući nestavrnoj pobedi u gostima od 7:0, pa onih 0:0 u revanšu nisu Utsiktenu značili ništa. Rekli bismo da je tim iz Geteborga daleko od prošlogodišnje forme, videlo se to još u kupu kada su doživeli sva tri poraza, a u prvih osam kola novog šampionata osvojili su 13 bodova što je trenutno dovoljno za deobu treće poziciji. Ipak, gubili su dosta bodova, u četiri prethodna kola imaju samo jednu pobedu, a za sada jedini poraz doživeli su u Landskroni.

Predlog

Prošle sezone obe ekipe dobile su međusobne mečeve na svom terenu. Utsikten je u Geteborgu slavio sa 2:1 u prvom delu, a Erebro je uzvratio u drugoj polovini i to sa 5:1, u vreme kada su bodovi više trebali gostima. Da tad nisu izgubili, odnosno da su pobedili, fudbaleri Utsiktena bi sada igrali u eliti. Biće ovo tvrd meč sa malo golova. za 0-2 gola kvota je 1.85 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.