Petak, 24/05 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
24/05Haka vs Oulu1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
22/05/2024 16:42
U finskom Valkeakoskiju domaća Haka dočekuje ekipu Oulu. Radi se o utakmici elitne divizije a početak je zakazan za petak u 17 časova.
Haka

Početak sezone nije loš za ekipu Hake. Posle sedam odigranih mečeva tim iz Valkeakoskija nalazi se na 6. mestu sa 11 osvojenih bodova. Njihov plan je da budu među šest prvih ekipa i posle 22 redovna kola čime bi obezbedili igranje u plej-ofu. U prethodnoj sezoni Haka nije uspela u nameri da igra u plej-ofu i morali su u bitku za opstanak preko plej-auta. Na kraju su bili 9. sa deset bodova više od zone ispadanja. Takav ishod nije ocenjen kao uspeh, ali nije ni neuspeh pošto je glavni cilj, a to je opstanak u eliti izboren na ne tako težak način. Ipak, Haka je nekada bila šampion ove zemlje i sigurno da je želja da se nekada vrate na veliku scenu. Haka je četiri meča odigrala na svom terenu ove sezone, izgubili su samo od VPS-a, dva puta pobedili i remizirali sa aktuelnim šampionom Helsinkijem.

Oulu

Tim Oulua je prethodnu sezonu završio na 7. mestu i kao prvoplasirana ekipa plej-auta stekao pravo da se u baražu bori za izlazak u Evropu. Stigli su do polufinala ali ih je u njemu zaustavila ekipa Honke koja ih je savladala sa ubedljivih 5:0. Verovatno im plasman u Ligu konferencija i nije bio prioritet kao što nije ni ovog puta. Pokušaće da stignu do plej-ofa, čime bi automatski ispunili i svoj primarni cilj, a to je opstanak u elitnom rangu finskog fudbala. Početak ne obećava, posle sedam utakmica na početku sezone Oulu još uvek nema pobedu, ostvarili su četiri remija i tri poraza. Od njih je slabiji samo novajlija Ekenas, a te dve ekipe su jedine bez pobede u dosadašnjem delu prvenstva.

Predlog

Za ekipu Oulua vreme polako curi, kada je u pitanju plasman u plej-of. Pod hitno moraju da zabeleže neku pobedu i uhvate priključak sa timovima iz gornje polovine tabele. Haka se bolje snalazi na početku i kao favorit ulazi u ovam meč. Očekujemo da Haka dobije ovaj meč i za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 2.00.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.