Petak, 24/05 - Fudbal, Srbija, Superliga
24/05Novi Pazar vs Radnički Niš1X2tip: X
7 / 10 Ulog
22/05/2024 18:21
U poslednjem kolu plej-auta u srpskoj Super ligi Novi Pazar dočekuje Nišlije. Utakmica se igra u petak u 18.30.
Novi Pazar

Novopazarci će biti deveti ili deseti u zavisnosti od ishoda ovog meča ali i onog što će uraditi subotički Spartak. Cilj svakako nije ispunjen, očekivalo se da Pazarci budu sigurno u plej-ofu i da se bore za evropsku vizu. Po igračkom kvalitetu koji poseduju, to uopšte nije bilo teško zaključiti ali su fudbaleri tima iz grada na Jošanici napravili seriju jako loših rezultata na počeku drugog dela sezone i upropastili sve ono što su uradili tokom jeseni. na kraju je došao i razlaz sa trenerom Igorom Maitiće, ali se stavri nisu mogle ispraviti. Ostao je kup kao nada, igrali su u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja i tu su zaustavljeni od Radničkog u Kragujevcu. U dva poslednja kola doživeli su poraze, prvo od Spartaka u Novom Pazaru a onda i Železničara u Pančevu.

Radnički Niš

Nišlije nisu uspele da savladaju Javor na svom Čairu, čak ni da osvoje bod, pa će opstanak morati da overe u poslednjem kolu. Šanse za to su vrlo dobre, dovoljan om je bod u Novom Pazaru i onda neće zavisiti od ostalih rezultata. Problem može da se dogoditi u slučaju da izgube kraj Jošanice a da Javor pobedi a IMT osvoji bar bod. U tom slučaju će i Real sa Nišabve morati u baraž za opastanak. Tako je bilo prošle sezone i malo je nedostajalo da se Radnički preseli u Prvu ligu Srbije. U prvoj utakmici su izgubili od Mačve u Šapcu ali su uspeli da minus nadoknade na Čairu. Sada se svi nadaju da se takav scenario neće ponovoiti i da će Radnički ostati iznad crte.

Predlog

Nišlijama je i bod dovoljan jer u slučaju istog broja bodova sa Javorom oni imaju prednost zbog boljeg plasmana posle regularnog dela sezone. Baš zato što im je bod dovoljan, a Pazarcima ne treba baš ništa, očekujemo da se ovaj meč završi bez pobednika i da tako budu zadovoljni i jedni i drugi. Za x se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 2.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.