Subota, 15/06 - Fudbal, Švedska, Seperetan
15/06Gefle vs Landskrona1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
13/06/2024 13:18
Jedan od retkih liga koje će se igrati tokom EURA u Nemačkoj je druga liga Švedske. Duel između Jeflea i Landskrone igra se u subotu od 15 časova.
Jefle

Domaćin je dosta skromno otvorio novu sezonu i posle 11 kola imaju 13 bodova na svom kontu. To je dovoljno samo za 10. poziciju a od zone ispadanja, tač nije od mesta koje vodi u baraž za opstanak, deli ih samo jedan bod. Dve sedmice je potrajala pauza u šampionatu zbog obaveza nacionalnog tima ove zemlje koji se neće pojaviti na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Jefle je u prethondom kolu ubedljivo poražen na gostovanju kod Ergritea sa 3:0, ali treba reći da je ovaj tim mnogo bolji kada igra na svom terenu. Nisu izgubili na pet prethodnih mečeva a na poslednja tri su pobedili.

Landskrona

Gosti su lider šampionata i jasno je da Landskrona ima najviše moguće ambicije u ovoj sezoni. Landskrona je prethodnu sezonu završila na 7. mestu, daleko od vrha i mogućenosti da makar igra baraž za plasman u elitu. Zlatno doba ovog kluba bilo je sedamdesetih godina prošlog veka kada su dva puta igrali i u evropskim kupovima, mada se nisu previše dugo zadržavali. Poslednji put su igrali Kup UEFA u sezoni 1977/78 kada ih je eliminisao engleski Ipsvič Taun. U 11 kola u ovom šampionatu Landskrona je poražena samo jednom i to na gostovanju kod Estera. U dve prethodne utakmice su pobedili i sada imaju 5 bodova više od prvog pratioca tima Degerforsa.

Predlog

Landskrona je favorit i na ovom meču ali treba biti oprezan jer je Jefle red svojim navijačima pravi Mr Hajd, u odnosu na Dr Džekil izdanja na strani. Posle tri uzastopne pobede prete i Landskroni, ali mi prednost ipak dajemo gostima koji jure u prvu ligu. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.