Subota, 15/06 - Fudbal, Belorusija, Vysshaya Liga
15/06Slutsk vs Dinamo Minsk1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
13/06/2024 13:32
Aktuelni šampiona Belorusije gostuje u Slutsku u subotu od 15 časova. U pitanju je utakmica 12. kola Višaja lige.
Slutsk

Domaći tim je posle 11 odigranih kola jedva iznad zone ispadanja. Slutsk je sakupio 10 bodova, ostvario je 3 pobede, jedan remi i upisao čak 7 poraza. U prošlom kolu su doživeli debakl u Borisovu od ekipe BATE-a koji im je napunio mrežu i ubacio pola tuceta lopti u mrežu. BATE više nije dominantan u Belorusiji pa je zato ovaj poraz bio još teži. Dve od tri dosadašnje pobede ostvarili su na svom terenu, dok su jednom slavili na strani. Njihova jedina želja je da i naredne sezone budu deo elite a prethodnu su, da podsetimo, završili na solidnom 8. mestu.

Dinamo Minsk

Morao je da se desi onaj veliki skandal u beloruskom fudbalu sa nameštanjem mečeva da bi slavni Dinamo iz Minska uspeo da osvoji titlu. Naime, zbog nameštanja su oduzeti bodovi Šahtjoru iz Soligorska, a to je tim iz prestonice maksimalno iskoristio i u prošloj sezoni slavio sa 7 bodova više od drugoplasiranog Nemana. Prethodni naslov Dinamo je osvojio još 2004. godine, a onda je usledila dominacija BATE Borisova i Šahtjora iz Soligorska a jednom je prvak postao i Dinamo Brest. U novoj sezoni slavni klub iz Minska nije krenuo po planu. Posle 11 odigranih kola nalazi se na 3. mestu iza Žodina i Nemana. Zaostatak nije veliki, Žodino ima tri boda više a ekipa iz Grodna samo jedan. Zanimljivo je da Dinamo još nije poražen u prvenstvu, pored 6 pobeda imaju i 5 nerešenih rezultata.

Predlog

Dinamo u Slutsk dolazi po bodove koji će ga ostaviti u trci sa vodećim dvojcem. Očekujemo da ekipa iz Minska uskoro preuzme i lidersku poziciju a to bi se hipotetički moglo dogoditi i nakon ovog kola. Za ovu utakmicu predlažemo dvojku a za nju se u kladionici King dobija koeficijent koji iznosi 1.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.