Utorak, 18/06 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
18/06Fylkir vs IF VestriDupla šansatip: X2
8 / 10 Ulog
16/06/2024 17:16
Poslednjeplasirani tim islandske lige pokušava da se izvuče sa dna. Meč protiv Vestrija igra se u utorak od 20 časova.
Filkir

Prethodnu sezonu Filkir je završio na odličnom 8. mestu. Istina, o opstanku su brinuli do samog kraja, igrali su u plej-autu a završili sa 4 boda više od prvog tima ispod crte. Ovu sezonu je tim iz Rejkjavika započeo jako loše, u prvih sedam kola osvojili su samo jedan bod a tek u osmom zabeležili su prvu, i do sada jedinu, pobedu kad Kopavogurom. Nedavno su ispali i iz kupa, nisu imali realne izglede u meču sa liderom Vikingurom. Sada imaju samo četiri boda iz 9 utakmica i sva je prilika da će ponovo preko plej-ofa tražiti spas, samo ne smeju previše da zaostanu u regularnom delu prvenstva.

Vestri

Gosti su novajlije u eliti, i trenutni položaj na tabeli i nije tako loš. Tim iz grada Isafjordura na krajnjem severo-zapadu Islanda prošle sezone je u drugoj ligi zauzeo 4. mesto, borio se u plej-ofu prvo sa Fjolnirom a onda u finalu doigravanja pobedio drugoplasirani Afturelding. Do trijumfa u tom m eču stigli su i uz malo sreće, golom u 103. minutu u produžecima, pošto u regularnom delu pogodaka nije bilo. Trenutno Vestri ima 10 bodova iz devet utakmica, pokušaće da se domognu plej-ofa ali je realniji scenario da budu deo druge polovine. Najvažnije je da izbore opstanak a na koji način to je manje bitno.

Predlog

Ova dva tima nisu se sastala već dve godine. Jedini njihovi međusobni susreti dogodili su se u toj sezonu u drugoj ligi, a tada je Filkir dobio oba meča i to ukupnim rezultatom 6:0. Čini se da je sada Vestri nešto ozbiljni rival, pobedili su Stjarnan u prošlom kolu i predlažemo duplu šansu na njih. Za x2 kvota je 1.66 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.