Sreda, 19/06 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
19/06Haka vs Inter Turku1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
18/06/2024 10:54
Domaći tim je u odličnoj formi u ovom delu prvenstva i želi da nastavi s pobedama i u ovom kolu. Utakmica finske Veikkaus lige igra se u sredu od 20 časova.
Haka

Ekipa iz Valkeakoskija nalazi se u usponu fore i u prethonda četiri kola zabeležili su tri pobede i jedan poraz. Tome treba pridodati i trijumf u kupu prošlog vikenda, doduše protiv nižerazrednog EBK-a. Haka je trenutno na 6. poziciji, poslednjoj koja nakon regularnog dela sezone donosi plasman u plej-of. To i jeste krajnji cilj za ovaj klub koji je vladao finskim fudbalom početkom ovog veka. Od tada se dosta toga promenilo, Haka je čak jedno vreme provela i u drugoj ligi, a sada je ponovo stabilan prvoligaš.

Inter Turku

Inter već godinama ne uspeva da se etablira kao ekipa koja je u vrhu tabele i igra u EVropi. Neki drugi timovi sada su glavni konkurenti Helsinkiju, a tu pre svega mislimo na odlični KuPS, zatim SJK, a od ove sezone i VPS i Ilves. Dobro je da se više timova smenjuje na vrhu, mada na kraju nekako uvek HJK završi kao šampion, makar zahvaljujući gol razlici, kao što se to dogodilo prethodne sezone. Ekipa iz Turkua je sada na 9. mestu sa 11 bodova i već dosta zaostaje za ekipama iz gornje polovine tabele i sva je prilika da će posle 22 kola takmičenje nastaviti u plej-autu.

Predlog

Liga se na neki način već sada podelila i to posle samo polovine regularnog dela prvenstva. Haka, koja je šesta, ima već 7 bodova više od Mariehamna, ekipe koja je na 7. mestu i predvodi drugi deo tabele. Haka bi pobedom nad Interom mogla da se učvrsti u plej-of zoni i mi verujemo u njihov trijumf. Za jedinicu se u kladionici King dobija koeficijent 2.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.