Sreda, 19/06 - Fudbal, Egipat, Premier League
19/06Baladiyyat Al Mehalla vs Pyramids1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
18/06/2024 11:31
Lider egipatskog prvenstva odlazi na gostovanje kod tima koji se grčevito bori za opstanak. Utakmica se igra u sredu od 18 časova.
Baladijat El Mahal

Baladijat je još jedan egipatski klub sa samog severa ove zemlje u delti Nila. Mahal el Kubra je grad od poal miliona stanovnika ali Baladijat nije klub koji je uspeo da se etablira među značajnije u ovoj zemlji. Često su se selili iz prve u drugu ligu ali se i sada grčevito bore da zadrže status prvoligaša. Njihov najveći uspeh bilo je učešće u Afričkom Kupu pobednika kupova pre dve decenije, ali osim tog izleta nisu imali druge na međunarodnom planu. U poslednjih sedam kola u Premijer ligi Egipta Baladijat je izgubio šest puta i samo jednom pobedio. Sa takvim učinkom nisu ni mogli da računaju na bolji plasman od trenutnog a oni su sada na 15. mestu sa samo bodom više od Farka, prvog tima ispod crte.

Piramids

Tim iz Kaira je vezao deset uzastopnih pobeda u prvenstvu i na taj način je uspeo da se održi na vrhu tabele Premijer lige Egipta. To neće biti lako uraditi do kraja sezone a glavna opasnost po Piramids ne preti od prvih pratilaca na tabeli Al Masrija, ZED-a i Enpija, već od trenutno petoplasiranog Al Ahlija. Afrički šampion ima 20 bodova manje od Piramidsa ali i sedam utakmica je u zaostatku i sa svim pobedama u zaostalim mečevima Al Ahli bi prestigao Piramids. Ono što je najzanimljivije ova dva tima sastaju se u poslednjem kolu prvenstva 12. jula i sva je prilika da će taj međusobni duel odlučiti novog šampiona. Takvom scenariju nadaju se svi pravi ljubotelji fudbala ali je pred Piramidsom težak period da pet utakmica do tog poslednjeg kola budu uspešni i ne prepuste lidersku poziciju Al Ahliju.

Predlog

Gostovanje u Mahal el Kubri ne bi trebalo da bude ozbiljniji izazov za Piramids i pored činjenice da se domaćin bori za opstanak. Ipak, u prvom delu se zone Baladijat je iznenadio Piramids i uspeo da osvoji bod u Kairu, rezultat je bio 2:2. ada očekujemo dvojku a za nju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.