Subota, 22/06 - Fudbal, Island, 1 deild
22/06Thór vs Leiknir Reykjavík1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
21/06/2024 12:44
Dve poslednjeplasirane ekipe sastaju se u islandskoj drugoj ligi. Utakmica je na programu u subotu od 18 časova.
Tor

Ne ide dobro ekipi iz Akurejrija u ovoj sezoni. Tor je tek na pretposlednjem mestu u drugoj ligi i predstoji mu dosta težak posao oko opstanka u ovoj ligi. Imali su solidan nastup u Kupu Islanda i zaustavljeni su tek u četvrtfinalu od prvoligaša Stjarnana i to su izgubili minimalnim rezultatom. Taj poraz se ugurao između dva prvenstvena, oba na strani, prvo protiv Njarvika a onda i Fjolnira prošle sedmice. Za sada imaju samo 6 bodova na svom kontu, ali su odigrali i samo šest utakmica, najmanje od svih ligaša. Ipak, vrh tabele je predaleko da bi o njemu mogli i da razmipšljaju i prvi cilj je da što pre pobegnu iz zone ispadanja i odu ka zlatnoj sredini.

Leiknir

Poslednjeplasirani tim islandske druge lige nalazi se u vrlo teškoj situaciji iako je prošla tek trećina prvenstva. Leiknir je do sada osvojio samo tri boda a odigrao je 7 utakmica. Imaju šest poraza i samo trijumf protiv IR Rejkjavika pre nekih mesec dana. S obzirom da su prethodnu sezonu završili na visokom 5. mestu i izborili se za plej-of, ovo je prava katastrofa za tim iz islandske prestonice. Leiknir je u seriji od četiri neuspeha i na ta četiri meča mreža im se zatresla čak 13 puta. U proplom kolu poraženi su od Grindavika na svom terenu sa 3:2.

Predlog

Pošto je tek prva trećina prvenstva okončana ima dovoljno vremena da se oba tima izvuku iz nezgodnog položaja. Sada su oni na ta dva mesta koja vode u niži rang i sve u nastavku biće podređeno cilju da se obezbedi opstanak u drugoj ligi ove ostrvske zemlje. I pored skromnog učinka do sada čini se da je Tor bolji tim i da će bodovi iz ovog duela ostati u Akurejriju. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.