Subota, 22/06 - Fudbal, Letonija, Virsliga
22/06Grobiņa vs RIGAUkupno pogodaka - gost - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
21/06/2024 13:08
Debitant u prvoj ligi Letonije ekipa Grobine imaće težak ispit protiv odlične Rige. Utakmica se igra u subotu od 13 časova.
Grobina

Tim Grobine osvojio je prvo mesto prošle godine u drugoj ligi Letonije i po prvi put se obreo u fudbalskoj eliti ove baltičke zemlje. Imali su na kraju samo dva boda više od drugog tima Rige, koja ionako nije mogla da napreduje u najjaču igu. Početak sezone za ekipu iz Ljepaje nije bio loš. Posle polovine prvenstva nalaze se na 7. mestu sa 16 bodova, ali je to samo 4 boda više od trenutno poslednjeplasirane Jelgave. Jasno je da je opstanak u fokusu ovog tima i da će svaki plasman koji ne uključuje ispadanje ili baraž, biti ocenjen kao uspeh. U prošlom kolu su pobedili baš \'\'fenjeraša\'\' Jelgavu i to sa 4:2, čime su prekinuli niz od četiri vezane utakmice bez pobede sa samo jednim osvojenim bodom u tom intervalu.

Riga

Gosti su ostali bez titule prošle sezone jer su na kraju prvenstva imali samo jedan bod manje od gradskog rivala RFS-a. Ni čak 88 poena nije bilo dovoljno da Riga osvoji naslov a to neće biti lako ni ove sezone. Trenutno su na trećem mestu sa 39 bodova, koliko ima i drugoplasirana Valmijera, koja pritom imaju jednu utakmicu više odigranu. Lider je aktuečni šampiona RFS, sa pet bodova više, a Riga je propustila priliku da pobedom u direktnom duelu u prošlom kolu tu razliku smanji na samo dva boda. Meč sa RFS-om je okončan bez pobednika 2:2, a Riga je nadoknadila dva gola minusa, koje su imali domaćini u tom duelu. Riga je već osovjila jedan trofej na početku sezone, u Super kupu su bili bolji baš od RFS-a. Dobili su nedavno i prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu konferencija, u drugom kolu igraće protiv poljskog Šljonska, što nikako nije dobar žreb.

Predlog

Riga je, pre remija sa RFS-om, imala niz od od četiri uzastopne pobede. Bez poraza su na poslednjih devet utakmica i ne vidimo način da izgube od Grobine u ovom meču. Zanimljivo je da su se već dva puta sastale ove dve ekipe u aktuelnom prvenstvu i oba meča je dobila Riga sa 1:0 i 2:0. Pobediće i sada a vreme je i za goleadu. Naš predlog je gost daje barem tri gola, a za T23+ kvota je 1.63 u kladionici King.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.