Nedelja, 23/06 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
23/06KA vs FramDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
22/06/2024 10:01
Posle nedavnog duela u kupu, iste ekipe se sastaju na istom mestu i u prvenstvu Islanda. Utakmica je na programu u nedelju od 17 časova.
Akurejri

Taj meč u Kupu Islanda bio je sigurno najbolja partija Akurejrija ove sezone. Pobedili su Fram sa 3:0 i plasirali se u polufinale najmasovnijeg takmičenja. Pitanje je kakve će im biti šanse u tom polufinalu jer iako igraju na svom terenu, protivnik je snažni Valur koji je svakako favorit. Akurejri ima druge muke, veće od potencijalnog ispadanja u polufinalu kupa. Oni su na poslednjem mestu na tabeli elitne divizije i do sada su osvojili samo 5 bodova. Svakako će igrati u plej-autu posle regularnog dela prvenstva i 22 odigrana kola. Do sada imaju samo jednu pobedu u 10 odigranih utakmica i situacija uopšte nije ružičasta.

Fram

Gosti su u sredini tabele i pokušaće da se domognu gornje polovine i na taj način se plasiraju u plej-of. Za razliku od početka sezone njihova forma je sada jako slaba i na poslednje četiri prvenstvene utamice nisu pobedili. Tome treba dodati u neočkievani poraz u četvrtfinalu kupa baš od Akurejrija, pa se niz bez trijumfa protegao na pet uzastopnih utakmica. Ipak, bodovi koje su osvajali u prvih pet kola, kada su imali 3 pobede i jedan remi, još uvek ih drže na pristojnom 7. mestu sa samo bodom manje od Hafnarfjordura, poslednjom ekipom u zoni plejofa.

Predlog

Fram možda ima kvalitetniji tim ali nam se čini da je Akurejri u nešto boljem momentumu. Ipak, domaćin ima pritisak osvajanja bodova u ovoj utakmici a kada je tako nije lako igrati sa Damoklovim mačem za vratom. Prošle sezone se Fram jedva spasio ispadanja dok je Akurejri bio solidan sedmi. Naš predlog je igra gol-gol sa kvotom 1.42 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.