Ponedeljak, 24/06 - Fudbal, Finska, Suomen Cup
24/06VPS J Akatemia vs TuPS1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
23/06/2024 16:28
U okviru osmine finala finskog kupa sastaju se dva drugoligaša. U Seinajoki dolazi ekipa iz Turkua. Meč se igra u ponedeljak u 18 časova.
SJK Akatemija

Drugi tim elitnog ligaša iz Seinajokija nalazi se na 7. mestu na tabeli u ovom trenutku. Takva pozicija njih zadovoljava jer ioanko ne mogu u Veikakaus ligu. Uglavnom SJK Akatemija služi za razvoj mladih igrača ali i za one koji u tim iz Seinajokija stignu iz drugih zemalja, pretežno sa afričkog kontinenta. Ispostavilo se da je takva praksa prava stvar i SJK je već godinama jedan od boljih timova u Finskoj. Što se tiče kupa oni su u prve tri runde izbacili nižerazredne timove i prvi ozbiljni test čeka ih protiv TPS-a.

TPS

Ekipa iz Turkua nikako da se vrati u Veikakaus ligu. Uvek su tu negde oko vrha tabele ali do promocije ne uspevaju da stignu. U aktuelnom prvenstvu YKKoslige nalaze se na deobi drugog mesta sa ekipom Jaro i sa sedam bodova manje od vodećeg KTP-a. Možda je ovo prilika da se napokon domognu elite i stoga nam se čini da im takmičenje u kupu i nije toliko važno. U kupu su imali dosta lak posao do sada, izbacili su dve ekipe Mikelija, prvi i drugi tim, a favoriti su i u duelu sa SJK Akatemijom.

Predlog

Ulog još uvek nije tako veliki, plasman u četvrtfinale ne garantuje i borbu za trofej, ali otvara lepu šansu da se pobednik probije u samu završnicu. Ove sezone su se sastali već dva puta, oba puta u Seinajokiju, a jednom je bilo 0:0 dok je drugi meč pripao TPS-u sa 3:0. I sada verujemo u pobedu gostujećeg tima a za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.