Utorak, 25/06 - Fudbal, Letonija, Virsliga
25/06Liepāja vs Metta / LU1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
24/06/2024 13:28
Dve ekipe sa dna tabele u letonskoj elitnoj ligi sastaju se u okviru 20. kola. Meč je na programu u utorak od 17 časova.
Lijepaja

Domaći tim nije dobro odigrao prvu polovinu prvenstva i posle 19 odigranih utakmica ima samo 15 bodova na svom kontu. To je dovoljno samo za pretposlednje 9. mesto na tabeli i u drugoj polovini šampionata zadatak im je da iza sebe ostave makar još jedan tim i tako izbegnu i baraž za opstanak. Lijepaja je prošlo prvenstvo završila na visokom 5. mestu ali ovog puta od toga neće biti ništa. Na kraju će ih zadovoljiti i opstanak u Virsligi, a za to im treba makr 8. mesto na kraju. U junu još nemaju pobedu, u tri prethonde runde upislai su dva remija i jedan poraz.

Meta

Gosti su još jedan tim iz letonske prestonice i prethodne sezone ostali su u eliti samo zahvaljujući dvostrukoj pobedi u baražu. Prvenstvo su završili na 9. mestu i u dvomeču posle njegovog kraja pobedili su Skanste sa ukupnih 8:2. Novu sezonu započeli su dobro sa dve pobede u prva tri kola ali su onda ušli u krizu iz koje nikako da nađu izlaz. U prethodna četiri kola doživeli su isto toliko poraza uz katastrofalnu gol razliku od 0:18. Još uvek se drže iznad zone ispadanja ali nam se čini da to neće dugo. Samo bod više imaju od Lijepaje i poraz u direktom duelu odveo bi ih ispod crte.

Predlog

Ovo je treći međusobni duel ova dva tima i Meta je na oba prethodna pobedila, 2:0 u Rigi i 2:1 u Lijepaji, pre nešto više od mesec dana. Mada ni domaćin nije u nekoj posebnoj formi, gosti su u katastrofalnoj i jedinica ne bi smela da izostane. Za pobedu Lijepaje kvota je 1.80 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.