Utorak, 25/06 - Fudbal, Finska, Suomen Cup
25/06KPV vs Lahti1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
24/06/2024 13:42
Trećeligaš izaziva prvoligaša u osmini finala Kupa Finske. Meč u Kokoli igra se u utorak od 17.30.
KPV

Tim iz Kokole je u trećoj ligi već neko vreme ali treba podsetiti da su bili u eliti pre pet godina. Što se kupa tiče u toj sezoni su stigli do polufinala, što je njihov najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji. Davno je bila 1975 kada su igrali i u tadašnjem Kupu UEFA. trenutno su treći u prvenstvu treće lige i spadaju u favorite za ulazak u drugu po jačinu finsku ligu. U tri prethodna kola nisu poraženi, nakon dva remija pobedili su Rovanijemi u prošlom kolu. Što se kupa tiče u prethodnoj rundi su već eliminisali jedan tim iz Lahtija, bio je to Kusisi, nekadašnji šampion ove države a sada nižerazredni tim.

Lahti

Lahti je nasledio Kusisi, koji pamtimo iz utakmica sa Sarajevom u Kupu šampiona. Lahti je stabilan prvoligaš mada je poslednjih sezona tim iz donje polovine tabele u Veikkaus ligi. Trenutno su pretposlednji 11. na tabeli i predstoji im žestoka borba za opstanak. Posle regularna 22 kola liga se deli na dva dela i Lahti će, gotovo izvesno, biti u plej-autu. U dva prethodna kola nisu izgubili ali nisu ni pobedili, remizirali su protiv sa Ouluom na strani i Gnistanom na svom terenu, uz ukupnu gol razliku 5:5. Imaju samo jedan trijumf u prvenstvu do sada, pobedili su Mariehanm, a još 5 puta su ihrali nerešeno. U prošlom kolu kupa su jedva eliminisali ekipu EPS, koja takođe igra u trećoj ligi i mnogo je slabbije plasirana od KPV-a.

Predlog

Pošto u prvenstvu opet neće ništa uraditi fudbaleri Lahtija će pokušati da se probiju u završnicu kupa. Protiv KPV-a nisu igrali punih pet godina od 2019. kada je ova ekipa ispala iz elite. Tim iz kokole je posvećen pobratku u drugu ligu i ne verujemo da imaju prevelike ambicije u najmasovnijem takmičenju. Zato predlažemo dvojku sa kvotom 1.36 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.