Sreda, 26/06 - Fudbal, Letonija, Virsliga
26/06RIGA vs Auda1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
25/06/2024 12:59
Domaćin je u misiji povratka titule dok su gosti ponovo prijatno iznenađenje. Meč u prestonici Letonije igra se u sredu od 17 časova.
Riga

Poslednju titulu Riga je osvojila još 2020. godine i to je sigurno frustrirajuće. Nisu oni neki klub koji je navikao na trofeje, šampioni Letonije, od njenog osamostaljenja, bili su samo tri puta, ali je to bilo u tri vezane godine. Od tada su osvajali samo kup i a najbliže tituli bili su prošle sezone kada su samo bod zaostali za RFS-om na kraju. Sada su na 5 bodova zaostatka za aktuelnim šampionom, što u ovakvoj ligi nije malo. Propustili su priliku da se pobedom u međusobnom duelu primaknu na samo dva boda ali je i remi protiv šampiona na strani nije io loš. Osim tog remija Riga je dobila 5 utakmica, od 6 poslednjih, a poraz nemaju od kraja aprila, kada ih je RFS pobedio u gostima. U prošlom kolu Riga je slavila sa 6:0 protiv Grobine i u dobrom raspoloženju dočekuju ovaj težak duel.

Auda

Gosti su klub koji je u naletu i svoje najbolje rezultate ostvarili su u dve prethodne godine. Prvo su 2022. godine osvojili Kup Letonije, da bi u prošloj sezoni završili na trećem mestu, doduše sa 20 bodova manje od prvoplasiranog dvojca. Uskoro ih očekuje prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, dobili su i rivala i to je Toršavn sa Farskih Ostrva. Auda igra dobro i ove sezone, trenutno su na petom mestu i trebaće im dosta pobeda da bi ponovo stigli do treće pozicije i evropskih kvalifikacija. U prošlom kolu su poraženi od vodećeg RFS-a na svom terenu a tom porazu prethodile su tri vezane pobede. Problem je bio pre tog niza, kada su vezali šest mečeva bez trijumfa sa samo dva osvojena boda.

Predlog

Riga je već dva puta pobedila Audu ove sezone ali je oba puta to bilo tesno sa po golom razlike. I sada očekujemo pobedu Rige ali ne očekujemo da će biti lako. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.